Annons

Annons

Sommaromelett med örtsås

Enkelt och festligt recept! Och gott förstås!

omelett
4 personer

300 g färsk broccoli
8 ägg
1 dl vatten
3 msk finklippt gräslök
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
150 g strimlad rökt skinka

Garnering:
skivad rökt valfri skinka
kryddgrönt, t ex persilja, basilika, gräslök

Annons

Örtsås:
1/2 dl hackade örter, t ex persilja, basilika, gräslök
2 dl kesella
2 vitlöksklyftor, finhackade

Sätt ugnen på 200 grader.
Örtsås: Blanda örthacket med kesella och finhackad vitlök. Lite pressad limesaft eller citronsaft i ger god smak.
Ansa broccolin och dela buketterna i lagom stora bitar. Koka buketterna i lättsaltat vatten i ca 3 minuter. Häll av vattnet och låt buketterna rinna av väl.
Vispa samman ägg, vatten, klippt gräslök samt kryddor med hjälp av en gaffel. Smörj en eldfast form med lite olja. Häll äggsmeten i formen och fördela ut broccoli och skinkbitar i formen. Grädda i ugnens mitt i ca 20 minuter eller tills omeletten har fått fin färg och stannat helt.
Ta ut omeletten och garnera med skinkskivor och kryddgrönt, eller servera skinkan vid sidan om, tillsammans med örtsåsen.

Av Bitte E:son Forsberg Foto: Anders Norrsell

Tips!
Örtsåsen kan göras i förväg. Förvara svalt till serveringstillfället.

 


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…