Annons

Annons

Sommarsallad med kryddstark korv

Året Runt
4 personer
 2 askar körsbärstomater, gärna i olika färger
1/2 dl olivolja
lite flingsalt
1 krm svartpeppar
2 burkar cannellonibönor à 400 g
1 förp blandsallad
4–5 chorizokorvar eller annan kryddstark korv
2 avokador
Dressing:
1 rödlök
2 msk vitvinsvinäger
2 msk honung
Sätt ugnen på 200 grader.
Skölj tomaterna och place­ra dem på plåt med bakplåts­papper. Ringla över 2–-3 msk
olja. Krydda med lite flingsalt och svartpeppar.
Rosta mitt i ugnen 20–-25 minuter.
Skala och finhacka löken till dressingen. Stek löken blank och smidig i resten av
oljan utan att den får färg. Tillsätt vinäger och låt sjuda tills halva mängden återstår, vispa ner honungen.
Skölj bönorna och låt dem rinna av i ett durkslag. Ansa och skölj salladen. Skiva korvarna och stek dem has­tigt. Låt rinna av.
Blanda samman tomater, bö­nor, korvar och sallad. Kärna ur och dela avokadorna i bitar.
Vänd ner i salladen. Häll lök­dressingen över och servera.
Av: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell
Annons

Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…