Annons

Annons

Somrig squashpaj

Ett recept på en matig paj med smak av squash, parmesan och lök. Den är god både varm och kall och passar utmärkt på buffé.

Squashpaj

6-–8 personer:

3 dl vetemjöl
150 g smör
2 msk kallt vatten

Fyllning:
400 g squash
1 krm salt
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 1/2 msk färsk hackad
rosmarin

Äggstanning:
3 dl vispgrädde
4 ägg
1 1/2 dl riven parmesan
1 dl riven lagrad ost

Annons

Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda samman mjöl och smör, gärna i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg. Svep in i plastfolie och lägg i kylen ca 15 minuter.

Gilla Året Runt på Facebook

Tryck eller kavla ut degen i en smord pajform, ca 24 centimeter i diameter. Nagga med en gaffel, även kanterna. Förgrädda mitt i ugnen ca 10 minuter.

Hyvla eller skär squashen på längden. Stek skivorna i olja i omgångar, salta under tiden.
Finhacka och fräs lök och vitlök. Vispa ihop grädde, ägg och ost till äggstanning.
Varva squash, lök och rosmarin i pajskalet. Häll över äggstanningen, peta med en gaffel så att den rinner ner överallt.

Grädda pajen mitt i ugnen 35–40 minuter. Täck med folie om pajen får för mycket färg.

Av Bitte E:son Forsberg Foto: Anders Norrsell


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…