Annons

Annons

Sorrentos pärlor

Upplev den vackra Amalfikusten, se Pompeji och Vesuvius, och njut av mat från pizzans ursprungstrakter! Vi upptäcker Sorrento med omgivningar.

På vår resa
njuter vi av magiska kvällar. Foto: IBL/Shutterstock

Med dess läge på bergssluttningen söder om Neapelbukten har Sorrento en fantastisk utsikt över Medelhavet. Landskapet är majestätiskt med höga berg, djupa dalar och en färgrik flora. Här omges vi av olivlundar, vingårdar och väldoftande citrusodlingar.

Annons

Härlig utsikt i Ravello. Foto: Fotolia

Vi bor centralt, men reser till områdets historiska pärlor och kulturella höjdpunkter. Vi besöker Ravello som ligger vackert ovanför kusten, liksom staden Amalfi vid Salernobukten. Amalfi finns med på Unescos världsarvslista och var förr en viktig hamnstad. Här finns en imponerande domkyrka och längs kusten finns många medeltida kvarnar.

Gilla Året Runt på Facebook

Underbart söta hus finns det gott om. Foto: Fotolia

Vi gör en utflykt till Pompeji och Vesuvius. Från vår lokala guide får vi höra om vulkanen Vesuvius stora utbrott år 79, då hela Pompeji med invånare begravdes under het aska och pimpsten. Platsen har blivit ett unikt arkeologiskt område. På Vesuvius kommer du att kunna gå fram till kraterkanten och titta ner i öppningen.

Längs Amalfikusten finns fina 
klippformationer. Foto: Scanpix

Det finns möjlighet att göra en extra utflykt till Capri, som är ett av kändisarnas favoritställen. Här är stämningen avspänd, du kan njuta av en espresso i vacker arkitektur och spana efter kända ansikten.

Vi lär oss mer om mozzarella! Foto: Fotolia

Vi befinner oss i den trakt där pizzan har sitt ursprung och vi får lära oss mer om hur den tillagas. Vi besöker en liten producent av den äkta mozzarellaosten – allt för att verkligen känna på den äkta italienska atmosfären!

I Sorrento tappar man gärna bort sig i de mysiga gränderna. Foto: IBL/Shutterstock

Höjdpunkter under resan:

Besök hos en producent
 av mozzarella.
Vi lär oss laga pizza
 på äkta italienskt vis.
Utflykt till Pompeji
 och Vesuvius.

Vill du veta mer om resan?
Genom att klicka på den röda knappen här under kommer du till Aller travel där du kan läsa fullständigt dagsprogram, se datum för avgångar, priser och mycket mer.


Kommentera

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…