Annons

Annons

Spännande viner från när och fjärran

Vitt eller rött! Vad väljer du?

Vitt eller rött! Vad väljer du?

Vitt vin:

Gustav Adolf Schmitt Riesling 2014 (6003) 69 kr.
En fräsch sak från Tyskland, ett torrt och krispigt vin som passar perfekt både som drink och till lättare fisk- och kycklingrätter. Saftigt och druvigt utan krusiduller.

Annons

Leth Grüner Veltliner 2014 (4200) 79 kr.
Ett gott och ganska smakrikt vin i fyndklass från Österrike och med landets egen druva Grüner Veltliner. Torrt och stiltypiskt och mycket matvänligt med sin lilla vitpepparton.

Petit Chablis 2014 (5588) 119 kr.
Ett vin i ny och inbjudande franskt vin, som passar både till skaldjur och fiskrätter. Doften är fruktig och kritsval och mycket aptitretande. Smaken är torr med mineral och citrus i tonen.
Rött vin:

Sunrise Merlot 2014 (6519) 59 kr.
Chilenskt vin i enkel men välvillig stil. Betyder lite sötsaftiga toner, mogen och lite syrlig smak. Perfekt vin att prata till medan kambenen och kycklingspetten grillas.

Trio Merlot Carmenère Cabernet Sauvignon 2013 (6556) 85 kr.
Som namnet på vinet antyder är det tre viner som ingår i det här generösa vinet, också detta från Chile. Sötfruktigt, saftigt och örtigt.

Parallèlle 45 Côtes du Rhône (22800) 99 kr.
Missa inte det här härliga vinet från franska Rhônedalen i ovanligt bra årgång. Ett vin som både är mjukt, bärigt och örtigt men ändå lite tufft och eldigt. Härligt matvin.

Av Nenne Wåhlander

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…