Annons

Annons

Sparris med örtig mousselinesås

Njut av vit och grön sparris med en örtig mousselinesås på toppen!

 

Sparris med örtig mousselinesås
6 bufféportioner
Det är bara den vita sparrisen som behöver skalas.
ca 300 g grön sparris
ca 300 g vit sparris
Örtig mousselinesås:
100 g smör
2 äggulor
2 msk kallt vatten
1 msk pressad citronsaft
salt och svartpeppar
1 ask krasse
3 msk finhackade örter, t ex persilja, gräslök eller basilika
1/2 dl vispgrädde
Garnering:
färska örter

Annons

1. Bryt av och kasta nedersta delen på den gröna sparrisen. Skala den vita sparrisen med en potatisskalare.
2. Koka den gröna sparrisen, ca 3
minuter. Koka den vita sparrisen något längre, det beror lite på hur tjocka sparrisarna är. Känn med sticka att de är klara.
3. Örtig mousselinesås: Smält smöret i en kastrull och ställ åt 
sidan. Blanda äggulor och kallt 
vatten i en skål. Ställ skålen över en kastrull med sjudande vatten och vispa hela tiden tills blandningen tjocknar. Ta bort skålen från kastrullen och tillsätt smöret i en fin stråle under omrörning. Undvik att få med den grumliga bottensatsen. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Vänd ner klippt krasse och örter. Vispa grädden och vänd ner i såsen.
4. Vid servering: Lägg sparrisen 
på ett fat. Ringla lite sås över och garnera med örter. Servera resten
av såsen bredvid.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Sparrispaj med lagrad ost

Smarrig sparrispaj med parmesen

Kycklingfiléer 
med röd pesto och sparrissallad


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…