Annons

Annons

Sparrispajer med ädelost

Säsongen är kort så njut så mycket du bara kan av primörernas primör!

 

Sparrispajer 
med ädelost
4 personer
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk kallt vatten
Fyllning:
250 g sparris
8 körsbärstomater
Äggstanning:
140 g ädelost
3 dl vispgrädde
3 ägg
salt, peppar
Garnering:
krasse

Annons

1. Pajdeg: Mixa mjöl, smör och 
vatten till en deg. Tryck ut degen i 
 4 portionsformar som är ca 10 cm 
i diameter. Låt stå kallt i 30 minuter. Sätt ugnen på 225°.
2. Fyllning: Bryt bort och kasta nedersta delen på sparrisen. Förväll sparrisen i lättsaltat vatten, ca 7 minuter.
3. Äggstanning: Blanda smulad ädelost, grädde, ägg, salt och peppar, och häll i formarna. Lägg i sparrisen. Stick ner 2 körsbärstomater i varje form. Tillaga i ugnen, ca 20 minuter.
4. Vid servering: Strö klippt krasse över pajerna.

Recept: Janet Gustavsson
Foto: Pontus Ferneman

Prova också:

Lax- och räkpaj med dill och zucchini

Minipajer med räkor och blåmusslor

Smarrig sparrispaj med parmesen


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…