Annons

Annons

Sparrispannacotta

Så god att du vill göra den om och om igen!

Sparrispannacotta
4 personer
500 g grön sparris
3 dl vispgrädde
1 näve babyspenat
salt, peppar
2 gelatinblad
Topping:
sparrisknoppar, se ovan
80 g rom, gärna sikrom
½ rödlök
4 kvistar vattenkrasse

Annons

1. Skär av knopparna på 
sparrisen och koka knopparna 
i lättsaltat vatten, 5 minuter. 
Skär resten av sparrisarna i bitar och koka dem i lättsaltat vatten, 20 minuter.
2. Mixa sparrisbitarna (inte knopparna), 2 dl grädde och spenat. Smaka av med salt och peppar.
3. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten, 5 minuter. Koka upp resten av grädden. Krama ur gelatinbladen och rör ner i grädden. Blanda ner gelatingrädden i sparrisgrädden.
4. Fördela pannacottan i fyra glas och låt stå kallt i minst 4 timmar.
5. Vid servering: Toppa med sparrisknoppar, rom, finstrimlad rödlök och vattenkrasse.

Recept: Janet Gustavsson
Foto: Pontus Ferneman

Prova också:

Sparrispaj med lagrad ost

Kycklingfiléer 
med röd pesto och sparrissallad

Sallad med sparris och varmrökt lax


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…