Annons

Annons

Sparrissallad med lax och ägg

Sparris, rökt lax och ägg är perfekta smakkompisar i en sallad.

Sparrissallad 
med lax och ägg

4 personer
250 g grön sparris
2 msk smör
60 g machesallad
2 avokador
1 knippa rädisor
200 g kallrökt lax
4 hårdkokta ägg
1 ask krasse
Dressing:
1 schalottenlök
2 msk vitvinsvinäger
5 msk rapsolja
salt, peppar

Annons

1. Skär sparrisen mitt itu på längden, och stek ett par minuter i en stekpanna med smör.
2. Lägg upp machesalladen på ett fat och lägg på sparris, avokado i bitar, tunt skivade rädisor, strimlad lax och skalade och delade ägg.
3. Dressing: Skala och hacka löken. Blanda lök, vinäger, olja, salt och peppar, och vänd ner i salladen.
4. Vid servering: Strö klippt krasse över salladen.

Gilla Året Runt på Facebook

Recept: Janet Gustavsson
Foto: Pontus Ferneman

Prova också:

Kycklingsallad med citrondressing

Sallad med mustiga rotfrukter och grillad kyckling

Kyckling med pastasallad, fetaost och pesto


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…