Annons

Annons

Sparrissoppa med frasigt varma ramslöksbröd

Sparris och ramslök – två delikatesser på en och samma gång! Istället för vitlöksbröd så prova dessa med ramslök istället!

Sparrissoppa med ramslöksbröd

4 personer
2 salladslökar
1 msk smör
1½ dl vitt vin
1 grönsaksbuljongtärning
5 dl vatten
3 dl vispgrädde
400 g grön sparris
salt, peppar
Garnering:
100 g grön sparris
2 skivor parmaskinka
rivet citronskal
2 msk hackad gräslök
Servering:
ramslöksbröd, se recept

Annons

1. Skär salladslökarna i bitar, stek dem mjuka i en kastrull med smör.
2. Tillsätt vin och låt det koka ihop till hälften.
3. Tillsätt buljongtärning, vatten och grädde, och koka i 15 minuter.
4. Skär bort och kasta nedersta delen av sparrisen. Skär resten i bitar och tillsätt till soppan, och koka 10 minuter. Salta och peppra. Mixa till en slät soppa.
5. Garnering: Skär sparrisen i tunna skivor med hjälp av potatisskalare. Lägg sparrisbitarna i en sil och doppa dem i kokande vatten så de mjuknar. Strimla skinkan och stek den i en torr stekpanna.
6. Vid servering: Toppa soppan med sparris, skinka, citronskal och gräslök.

Ramslöksbröd
4 personer: Sätt ugnen på 225°. Mixa 50 g smör och 10 ramslöksblad. Bred smöret på 4 skivor vitt bröd och skär skivorna i stänger. Lägg över på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga i ugn, 7–10 minuter.

Tips!
Hittar du inte ramslök kan du byta ut den mot 
2 salladslökar skurna i bitar.

Recept: Janet Gustavsson
Foto: Pontus Ferneman

Prova också:

Krämig ramslökssoppa

Krämig blomkålssoppa med svamp och bacon

Vit sparrissoppa med rökt renstek och hasselnötter


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…