Annons

Spett med fläskytterfilé i rosépepparmarinad

Läckra grillspett med fläskytterfilé i en smakrik marinad med rosèpeppar. Enkel och läcker sommarmat!

Spett med fläskytterfile med rosepepparmarinad

Spett med fläskytterfilé i rosépepparmarinad

4 personer
600 g fläskytterfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
grillspett

Marinad:
2 vitlöksklyftor
1 msk rosépepparkorn
2 tsk hackad färsk rosmarin
1/2 citron, rivet skal och pressad saft
2 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Annons

Servering:
ugnsbakad potatis
örtsås, se recept nedan

1. Putsa köttet. Salta och peppra runt om. Skär köttet i bitar, ca 3×3 cm.
2. Marinad: Skala och finhacka vitlöken. Stöt rosépepparkorn och hackad rosmarin i en mortel.
Blanda vitlök, rosépeppar, rosmarin, citronskal, citronsaft, olja, salt och peppar, och häll i en påse. Lägg i köttet och låt marinera, gärna i 2 timmar. Blötlägg grillspetten.
3. Ta upp köttet och låt det rinna av. Trä upp köttet på grillspetten. Grilla eller stek dem runt om, 5–7 minuter.

Örtsås

4 personer
Blanda ½ dl hackade örter, t ex persilja, basilika, gräslök, med 2 dl kesella och 2 finhackade vitlöksklyftor. Smaka av med salt, svartpeppar och lite pressad lime- eller citronsaft.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Bild: Anders Norrsell

Prova också:

Porchetta av fläskytterfilé med örter och vitlök

Ugnsstekt fläskytterfilé med fruktig salsa

Mangoglaserade fläskfiléspett


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 




Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…