Annons

Annons

Squash- och lökflan

Squash- och lökflan är så enkelt att laga men väldigt gott. Passar lika bra på picknicken som till plockbuffén!

Squash- och lökflan

4 personer

1 squash
2 gula lökar
2 msk smör
2 msk hackad färsk timjan
2 msk hackad färsk rosmarin
1 msk flytande honung
1/2 dl vatten
1 rulle smördeg, 250 g
150 g riven västerbottensost
salt och peppar, rapsolja

Annons

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Dela squashen mitt itu på längden, och skär bort kärnorna. Skär squashen i tunna skivor med hjälp av en osthyvel.
3. Skala och strimla löken och stek den glansig i en stekpanna med smör. Tillsätt timjan, rosmarin och honung mot slutet. Tillsätt vatten och låt det koka in. Låt kallna.
4. Lägg smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Skär ett snitt (men inte helt igenom degen) 2 cm in på smördegen runt hela kanten.
5. Lägg på den stekta löken och strö över ost. Lägg på squashen lite omlott, salta och peppra.
6. Pensla med rapsolja. Tillaga i ugnen, ca 30 minuter.
7. Vid servering: Skär upp flanet i rutor.

Gilla Året Runt på Facebook

Recept: Janet Gustavsson

Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Smördegsflarn med italienska smaker

Frasigt smördegsflan 
med matjessill


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…