Annons

Annons

Squash- och tomatgratäng med kyckling

Här är den perfekta fredagsmysrätten! Squash och tomat får smak av ädelost. Ljuvligt god!

Kycklinggratang

Squash- och tomatgratäng med kyckling

4 personer
400 g kycklingfilé
salt, peppar
1 knivsudd chiliflingor
1 msk smör
4 morötter, gärna olika färg
200 g squash
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
4 ägg
4 dl vispgrädde
240 g ädelost
10 körsbärstomater

Annons

Sätt ugnen på 200 grader.
Krydda kycklingen med salt, peppar och lite chiliflingor. Stek köttet några minuter så att det får färg runt om.
Skala och skär morötterna i bitar, koka dem 5 minuter i lättsaltat vatten.
Skär squashen i bitar. Varva morötter, squash och kyckling i en gratängform. Skala och hacka lök och vitlök och fördela i formen.
Vispa ihop ägg, grädde och smulad ädelost häll över gratängen. Dela tomaterna mitt itu och lägg vackert på gratängen.
Ställ in i ugnen ca 40 minuter.

Av Janet Gustavsson
Foto: Erik Karlsson

Prova också:

Kyckling 
med ädelost och valnötter

Grönpepparkyckling med champinjoner och dijonsenap

Squashgratäng med kyckling


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…