Annons

Annons

Squashsoppa med bacon och dill

Läcker soppa med squash, bacon och risoni. Perfekt till vardags!

Dill, squash och risoni är mycket gott tillsammans i den här goda vardagssoppan.

Squash- och risonisoppa

4 personer

1 gul lök
1 squash
olivolja till stekning
3 dl vatten
4 dl mjölk
1 hönsbuljongtärning
1/2 dl risoni
3/4 dl finhackad dill
2 dl crème fraiche
1 dl riven ost
Servering:
1 pkt bacon

Annons

1. Skala och hacka löken. Dela squashen på längden och skär halvorna i skivor. Stek lök och squash i en gryta med olja. Stek lite i taget, löken ska bli mjuk och glansig och squashen ska bli lite mjuk och få färg.
2.Tillsätt vatten, mjölk och buljongtärning och låt soppan koka upp. Rör ner risoni och låt soppan koka enligt anvisningarna på risoniförpackningen.
3. Rör ner dill, crème fraiche och ost. Nu ska inte soppan koka mer. Späd soppan med någon dl vatten om den är för tjock.
4. Skär baconet i bitar och stek det i en stekpanna i sitt eget fett. Servera soppan med bacon.

Recept: Kristina Eriksson
Foto: Åsa Dahlgren

Prova också:

Morotssoppa med granatäpple

Squashsoppa med räkor

Ugnsbakade squashpuckar med 
chèvre och ädelost


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…