Annons

Annons

Stekris med bacon och grönsaker

Supergott och snabblagat när du har lite kokt ris över!

 

Stekt ris med bacon och grönsaker
2 personer
140 g bacon
1 vitlöksklyfta
1 morot
2 salladslökar
75 g sockerärter
1/2 gul paprika
rapsolja till stekning
1 dl ärter
1 tsk finhackad ingefära
2 ägg
1 1/2 dl okokt ris alt 4 dl kokt ris, helst basmatiris
1/2 tsk gurkmeja
1 krm chiliflakes
1 msk ljus soja
1/2 lime, pressad saft
Servering:
limeklyftor

Annons

1. Koka ev riset.
2. Strimla baconet och stek tills det börjar bli knaprigt. Låt rinna av på en tallrik med hushållspapper.
3. Skala och hacka vitlöken. Skala och strimla moroten. Skiva sallads
lökarna. Strimla sockerärterna. Kärna ur och strimla paprikan. Fräs alltsammans ett par minuter
i en stekpanna med olja. Blanda i ärter och ingefära. 
Ta upp och håll det varmt.
4. Vispa upp äggen lätt i en 
skål och stek till en pannkaka i stekpannan. Stjälp upp på en skärbräda och skär i strimlor.
5. Stek ris och gurkmeja i en stekpanna med olja. Blanda i grönsaksfräset och bacon. Smaksätt med chiliflakes, 
soja och limesaft.
6. Vid servering: Lägg upp 
på ett fat och toppa med
strimlad omelett.

Recept: Kerstin Svensson
Foto: Olof Abrahamsson

Prova också:

Kycklingfilé på risbädd med bacon

Kycklingsaltimbocca med risotto

Risotto med tomatfylld kyckling

 

 


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…