Annons

Annons

Stings oväntade drag efter Polarprisvinsten

Artisten Sting blev årets Polarprisvinnare. Nu meddelar han att hela vinstsumman – på en knapp miljon kronor – kommer skänkas till ett svenskt integrationsprojekt som använder musik för att skapa hopp och framtidstro hos unga på flykt. "Musik kan bygga broar", säger artisten själv.

I juni delades Polarpriset 2017 ut på Konserthuset i Stockholm. Årets pris tilldelades Sting och jazzsaxofonisten Wayne Shorter.

Polarprisvinnare Sting. Bild: Rebecca Blissett

Förutom äran får vinnarna även prissumma på nära en miljon kronor. Nu meddelar Sting att han kommer att skänka hela sin prissumma till Arvsfondsprojektet Songlines.

Annons

Songlines är ett integrationsprojekt som vill ge nyanlända över hela landet tillgång till musikaktiviteter.

Gilla Året Runt på Facebook

– Jag blev djupt hedrad över att tilldelas Polarpriset i år och kommer med glädje att nu donera prispengarna till det svenska ungdomsinitiativet Songlines. Musik kan bygga broar och det här projektet belyser vilken viktig roll musik kan spela för att ge unga på flykt en möjlighet att knyta an till ett nytt samhälle, säger Sting i ett pressmeddelande.

Sting tillsammans med Kung Carl XVI Gustaf. Bild: Patrik Österberg / IBL Bildbyrå

Köpa in musikinstrument

Enligt Arvsfonden kommer pengarna att användas för att anordna musikläger, arrangera konserter och köpa in musikinstrument.

– Det är modiga ungdomar som flytt krig och förtryck i länder som Afghanistan, Eritrea och Syrien. Med musiken som redskap skapas nya vänskapsband och språkinlärningen ökar. Genom projektet ser vi morgondagens musikaliska talanger växa fram, säger Julia Sandwall, nationell samordnare för Songlines, i pressmeddelandet.

Text: Helena Sjögren


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…