Annons

Annons

Stjärnorna i den glutenfria bloggvärlden!

Glutenfribloggarna ökar i rekordfart. Här tipsar några av dem hur du ska lyckas med ditt bak och matlagning. De ger dig sina bästa recept!

anneli700
Året Runts bloggare! Anneli Andersson

Bakgrund: Legitimerad apotekare, hälsokollare och hälsocoach på Apoteket AB i Karlskoga. Startade min blogg i februari 2014, strax efter att jag fått diagnosen celiaki. Som glutenintolerant ska man inte behöva avstå från godsaker som bröd, kakor och tårtor. Jag vill inspirera och underlätta vardagen för andra i min situation och bevisa att glutenfri bakning inte behöver vara svårt och komplicerat.
Bor: Uppvuxen i Dalarna men bor just nu i Karlskoga.

Annons

Här hittar du Anneli Andersson:  Blogg: glutenfriagodsaker.aretrunt.se  Instagram: glutenfriagodsaker Facebook: Glutenfria godsaker Twitter: glutenfrittgott

Annelis tipsar, så lyckas du med glutenfri bakning:
– Väg mjölet. Det ger ett säkrare resultat än att mäta eftersom glutenfritt mjöl lätt packas samman. Ofta står det på mjölpåsen hur mycket en deciliter väger.
– Tänk på att en glutenfri deg ofta ska vara lös och kladdig. Det kan kännas lockande att tillsätta extra mjöl men håll dig till receptet, annars är risken stor att resultatet blir torrt och smuligt.
– Övning ger färdighet. Ju mer du bakar, desto bättre blir du på att känna av hur degen ska kännas och hur bakningens kemi fungerar.

Baka Anneli Anderssons glutenfria kladdkakemuffins–  receptet hittar du här>>

Chrisibel

Isabel Chrisbel 

Bakgrund: Utbildad undersköterska och säljare, driver eget företag Chrisbels Glutenfria som säljer Krav och Ä-märk glutenfri mjölmix. Jag brinner för ren, hälsosam kost. Min kostomläggning förändrade hela mitt liv. 2012 valde jag att sluta äta kött, gluten och mejeriprodukter och satsade på raw och växtbaserad kost och jag började må bättre.

Eftersom jag älskar att baka och laga mat skapade jag veganska mejeriprodukter något jag saknade i mitt kök. De som finns att köpa innehåller många onödiga tillsatser och minimum med rena råvaror. Jag vill så gärna hjälpa andra människor att lära sig laga goda maträtter och skapa egna ostar, smör, grädde, baka och laga mat med de renaste råvaror.

Här hittar du Isabel Chrisbel: Facebook: Chrisbels glutenfria bakning,  Instagram: Chrisbels_glutenfria _bakning chrisbels-glutenfria.se

Isabel Chrisbel har precis skrivit e-bok som kommer ut inom kort. Du hittar den på chrisbles-glutenfria.se

Isabel tipsar så lyckas du med glutenfri bakning:
– Om du bakar glutenfritt bröd grädda alltid bröd med högre värme i början och sänk sedan temperatur på slutet då aldrig sjunker brödet när den kallnar.
– Glutenfritt bröd innehåller mycket vätska och därför behöver gräddas längre än bröd med gluten.
– Knåda degen länge för ett uppnå det bästa resultat. 6-8 minuter i hushållsmaskin eller 8-10 minuter förhand.

Baka Isabel Chrisbel glutenfria kokosmuffins – receptet hittar du här>>

Malin Flink
Malin Flink

Bakgrund: Jag startade min glutenfria blogg år 2011. Visionen med min hemsida är att den ska vara stilren, läsarna ska inspireras och frestas av mina bilder (som jag alltid fotograferar själv), bloggen ska vara lättläst och dessutom vill jag motivera alla som tycker glutenfritt kan vara svårt och kännas torrt och trist till att det kan vara det motsatta!
Bor: Född och uppväxt i Uppsala, men bor sen 7 år tillbaka i Stavanger på Norges sydvästra kust. Mamma till en underbar prinsessa som fyller 6 år i sommar.

Här hittar du Malin Flink Blogg: flinkpaglutenfritt.no  Facebook: Flink på Glutenfritt

Malin tipsar, så lyckas du med din glutenfria bakning:
– Väg mjölet, ett utjatat tips men det gör faktiskt skillnad!
– Använd gärna psylliumfröskal och kvarg/kesella när du bakar bröd för bättre resultat
– Ha tålamod!

Baka Malin Flinks glutenfria morot – och valnötsbröd–  receptet hittar du här>>

Sandra Eliasson

Sandra Eliasson

Bakgrund: Under gymnasietiden fick jag svaret till varför jag mådde dåligt,  jag hade celiaki. Jag har alltid varit en riktig sockerråtta och bakat mycket hemma. Så jag blev inte direkt imponerad av det glutenfria utbudet. Jag kände att det här måste gå att göra bättre och började experimentera i köket. Bloggen startade jag för jag ville samla mina recept någonstans och dela med mig av den kunskap jag hade skaffat mig. Men framförallt för att inspirera andra och visa att det går att baka gott glutenfritt, för alla har rätt till gofika!:)
Bor: Malmö

Här hittar du  Sandra Eliasson: Blogg: glutenfrittmedsandra.se instagram: glutenfrittmedsandra.se

Sandra tipsar, så lyckas du med din glutenfria bakning:
Använd olja i stället för smör eller margarin i mjuka kakor och muffins.
För att avgöra om ett bröd är klart så knacka på det, låter det ihåligt så är det klart. Mycket mer tillförlitligt än timer då alla ugnar är olika.
Välj ut ett recept och baka det om och om igen, titta på degen /smeten och känn på den, kom i håg vad du gjorde annorlunda gång till gång. På så sätt lär du känna degen/ smeten och jobbar upp en ”feeling” Du samlar på dig kunskap som hjälper dig senare att avgöra olika saker och vet när degen känns rätt.

Baka Sandra Eliasson glutenfria vit chokladkladdkaka med lingon  receptet hittar du här>>

Nilla Gunnarsson

Nilla Gunnarsson

Bakgrund: Med utbildningar inom kost och hälsa i bagaget arbetar jag med olika uppdrag som ofta handlar om välmående och hälsa. Bloggen är lite som min recept- och kunskapsbank för hälsosam njutning och jag vill att maten och bakverken ska vara både sinnlig och smakfull… Det som är snällt mot kroppen är nästan alltid det som är snällt mot naturen vilket gör det lätt att leva etsikt och medvetet.  Min bestämda uppfattning är att hälsosamt också ska smaka gott!
Bor: Är uppvuxen i Stockholm

Här hittar du Nilla Gunnarsson Blogg: nillaskitchen.com  Instagram: nillaskitchen

Nilla tipsar, så lyckas du med din glutenfria bakning:
– Att använda rätt konsistensgivare (ersätter glutenets funktion)! Psylliumfröskal/psylliumhusk/fiberhusk kan som exempel behöva doseras olika beroende på hur fint malen produkten är. Därför är det säkrast att använd exakt den variant som receptet anger.
– Att mäta noggrant. Anledningen till det handlar faktiskt inte om mjölerna utan om att konsistensgivarna oftast är mycket dryga. En teskeds skillnad hit eller dit påverkar alltså konsistensen på degen en hel del.
– Att tillåta lite längre gräddningstid gör oftast inte brödet torrt utan tillför bara lite bättre skorpa, som annars kan vara svår att få till på glutenfria bröd.

Baka Nilla Gunnarssons rawgodis – valnötskarmell med choklad


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Vinn 10 000 kronor till valfri resa – TÄVLA HÄR

 Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…