Annons

Annons

Stor helgspecial!

De bästa vintipsen! Champagne, rödvin och vitt vin till helgens festmat.

vin 52

Vitt vin
Running Duck 2014 (2028) 75 kr. Ekologiskt välsmakande vin från Sydafrika gjort på druvorna sauvignon blanc och semillon. Bjuder på lättsamt fruktig doft och kul, torr smak med god kryddig ton. Gott till firre och ljust kött.
Trimbach Riesling 2012 (2639) 125 kr. Lysande god årgång av klassiskt vin från franska Alsace. Har en elegant och inbjudande druvdoft och krispigt torr och välbalanserad smak. Passar både skaldjur och fina fisken.

Annons

Rött vin
Torres Gran Sangre de Toro Reserva 2010 (2686) 86 kr. Mycket god gammal favorit från Spanien med härligt välgjord och inbjudande doft. Smaken är läckert fruktigt i saftigt fruktig stil. Gott både till köttbit och grillad fisk.
Mas Louise 2013 (6470) 95 kr. Här en charmig variant från franska Rhônedalen. Ett ekovin i modernt fruktig stil med druviga toner. Smaken är mycket aptitlig och god med härliga aromer av frukt och örter. Perfekt till lammracksen.

Mousserande
El Miracle Cava Brut (7700) 69 kr. En trivsam och typisk cava från Spanien. Har en god, generöst äpplig doft utan större krusiduller. Ett bra hyfsat billigt bubbel, stiltypiskt och mycket matvänligt.
Jacob’s Creek Chardonnay Pinot Noir (7359) 89 kr. Ett gott och klart prisvärt alternativ från Australien. Lättsamt och trevligt i doft med fräsch äppelton. Smaken är torr, välbalanserad och lättdrucken.
Boschendal Brut (7889) 99 kr. Här en läcker sak från Sydafrika, yppig och generös i doften. Torrt, generöst och ursprungstypisk i smaken, som har både mognad och matvänliga toner att erbjuda.
Langolis Crémant de Loire Brut (7404) 125 kr. En helmumsig fransos, som lockar med både druviga och aningen smöriga toner. Doften är tät och mycket frisk. Smaken är läskande torr och välbalanserad.
Ferrari Brut (7721) 149 kr. Eller slå till med en elegant italienare med högst personlig och välgjord stil. Doften är härligt inbjudande med sina mineraltoner. Smaken är läcker, torr och mycket välbalanserad.

Champagne
Palmer & Co (7372) 229 kr. Ett mycket prisvärt äkta bubbel och en år från år envis charmör i lättsamt inbjudande stil. Doften är god och fruktig och smaken är välgjord, torr och angenäm. Passar också till mat.
Louis Massing Grand Cru Blanc de Blancs (7419) 280 kr. En god, fräsch och ren champagne gjord på enbart vita druvor, Chardonnay. Har en ung, druvig doft och frisk torr smak med aptiretande citruston.
Piper-Heidsieck Brut (7332) 339 kr. En god och välgjord klassiker som i den här tappningen bjuder på yppig, väl utvecklad doft. Smaken är torr och fiffig med ton av äpple, mineral och aningen knäckighet.

Av Nenne Wåhlander


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…