Annons

Annons

Storslagna Nordnorge & vackra Lofoten

Upptäck imponerande natur och spännande kulturrikedomar i vårt grannland Norge! Vi tar oss norr om polcirkeln 
när vi reser till Nordnorge och Lofoten.

I Lofoten möter dramatiska berg det öppna havet i vikarna med små, röda fiskestugor. Foto: Scanpix

Vi startar vår fantastiska rundresa i Bodø, staden som ligger på en halvö i fylket (länet) Nordland. I och runt Bodø kan man välja och vraka bland alla upplevelser, allt mot en fond av fantastisk natur. Stadens charm är dess spetsiga fjäll och höga himmel, och staden har störst population av havsörnar i världen.

Annons

Vi bor tre nätter i mysiga Bodø. Foto: Scanpix

Vi besöker även den norska kustens mest välbevarade handelsplats, Kjerringøy. Ön frestar med höga fjälltoppar och kritvita sandstränder – kanske någon vågar sig på ett dopp? Vi hinner också med ett besök på Norsk Luftfartsmuseum.

Fiskestugorna, som kallas rorbu, står med ena sidan på pålar
i vattnet. Foto: Scanpix

Sedan åker vi vidare till Lofoten, som har korats till ”världens vackraste örike”. Vi bor mitt dess hjärta, i Svolvær. Staden kallas även för Ljusets stad, då de kraftiga ljusbrytningar som uppstår mellan havet och fjället ger ett speciellt ljus. Detta vackra ljus har dragit till sig många konstnärer.

Svolværgeita (Svolværgeten) är en bergsformation i Svolvær. Formationen påminner om två gethorn. Foto: Scanpix

Svolvær kan stoltsera med en spännande hamn- och småstadsmiljö, fiskerinäring och konstnärshistoria. Bara en liten bit härifrån finns ”Nordens Venedig” och Norges mest kända fiskeläge, Henningsvær.
Vi avslutar i staden Harstad på Norges största ö Hinnøya, med en strategisk placering vid porten till Vesterålen och Lofoten. Härifrån är det inte långt till Trondenes, som var Norges viktigaste politiska centrum mot slutet av vikingatiden och början av medeltiden. Detta är resan för dig som vill vidga din horisont!

Magisk natur 
i Trollfjorden. Foto: Scanpix

Vill du veta mer om resan?
Genom att klicka på den röda knappen här under kommer du till Aller travel där du kan läsa fullständigt dagsprogram, se datum för avgångar, priser och mycket mer.


Kommentera

 

 Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…