Annons

Annons

Stort horoskop för hela sommaren!

Låt stjärnorna berätta vad som väntar dig i juni, juli och augusti. Här är sommarens horoskop, sammanställt av Året Runts astrolog Monica Hortnell.

Så blir din sommar 2017 – enligt stjärnorna

stenbocken

Väduren 21 mar – 19 ap

Juni fylls av projekt, du har en diger lista som ska prickas av. Mycket bör göras hemma, släktingar ska tas hand om hand och diverse annat. Du suckar invärtes men märker snabbt att det inte blir lika jobbigt som du trott. Trevligt nog händer något som förbättrar ekonomin. Du gör visserligen av med en del pengar på kläder, nöjen och lite lyxigare mat, men du går ändå med plus. Kanske kommer det in en spelvinst också.

Annons
Gilla Året Runt på Facebook

Juli är en väldigt kreativ månad, och då kan du dessutom vara friare och mer självständig. Det är nog sommarens höjdpunkt vad gäller omväxling och nya upplevelser. Stämningen är lättsam, du har roliga möten med med vänner och får också ett spännande miljöombyte. En yngre person överraskar dig positivt. Som grädde på moset fortsätter du att ha flyt med pengar.

Augusti är den bästa månaden för kärlek. Du blir smått nyförälskad i din partner, ni är generösa mot varandra och ser varandra med nya fräscha ögon. Är du singel träffar du någon som får dig att tända på alla cylindrar. Däremot är det trassel som rör jobbet, så fatta inga viktiga beslut på det området.


oxen

Oxen 20 apr – 20 maj

Juni är känslomässigt givande. Du har stark utstrålning och får komplimanger vart du än kommer. I kärleken är det frid och fröjd. Även vänner dras till dig, du skapar harmoni och får alla att ta fram sina bästa sidor. Någon bjuder dig på en kortare resa, och det blir givande på alla sätt och vis.

Det positiva flödet fortsätter i juli. Åk gärna runt på loppisar, auktioner och liknande. Du har turen med dig och kan hitta de där fynden som man annars bara drömmer om. Det är också en bra månad för att renovera eller till och med investera i nytt boende.

Vill du satsa på konst och annat skapande passar augusti utmärkt. Det är också en lite längre resa på gång, och genom den lär du känna nya människor som blir riktigt goda vänner. Däremot är det lite bråk inom familjen eller släkten. Du är inte direkt inblandad, och just därför lyckas du få folk att sluta gnälla och lyssna på varandra. En diplomatisk triumf! I slutet av sommaren får du en attack av dåligt samvete över saker du skjutit upp sedan länge. Nu blir allt gjort i en rasande fart, och du kan känna lugn och tillförsikt inför hösten.

Tvillingarna

Tvillingarna 21 maj – 21 jun

Det blir en försiktig inledning på sommaren. Energin går upp och ner, du vill mycket men orkar inte allt du tror, och du träffar inte så mycket folk. Acceptera det istället för att kämpa fram kraft du inte har. Du mår bäst när du får läsa, meditera, promenera, tänka – bara vara, i lugn och ro. Men redan i juli vänder det, och det kan faktiskt bli en riktig kanonmånad! Du möts av värme och kan själv ge mycket till andra, Både kärleken och ekonomin får ett lyft. Om du är singel är detta månaden när du verkligen kan träffa någon som det stämmer med på alla plan. Ditt påtagligt ökande självförtroende gör dig attraktiv och intressant. Har du redan en partner blir det ännu bättre mellan er. Resor och utflykter gör du också, kort sagt, det sitter inte fast nånstans.

I augusti har du fått nog av utmaningar och nya upplevelser och trivs bäst hemma. Allt som rör hus och hem bör slutföras under månadens första hälft – sen blir det lite trassel med både papper och praktiska saker. Du får också oväntade gäster som rubbar dina cirklar men som du ändå har väldigt trevligt med.

Kraftan

Kräftan 22 jun – 22 jul

Energin är på topp, och du besegrar vissa hinder du haft tidigare. Framför allt så vågar du ta mer plats istället för att alltid låta andra komma först. Det gör i och för sig att du lättare kommer på kant med folk, men du får övervinna din konflikträdsla och ta de fajter som är nödvändiga. Gå inte och håll saker inombords, för uppdämd irritation kan visa sig som hälsoproblem!

Juni är en mycket utåtriktad månad, men i juli har du mer behov av avskildhet och du väljer både dina åtaganden och dina bekanta med omsorg. Lite tveksamt är det i kärleken också. Inleder du en helt ny relation finns det något i vägen, någon yttre omständighet som gör att det hela rinner i sanden efter ett tag. Ekonomin har däremot en utmärkt period, och du gör en ganska stor men lönsam investering. Det är också bra att rensa hemma och sälja prylar du inte längre behöver. Ta en titt i förråden, det ger oväntat bra tillskott i kassan. Flytet med pengar håller även i sig i augusti, som också är den bästa månaden för kärlek och relationer. Nu kan du gå in i något på allvar, och det är bra att ta egna initiativ.

Lejon

Lejonet 23 jul – 22 aug

I början av sommaren bör du dra ner på ambitionsnivån. Speciellt i juni och första hälften av juli mår du bäst av att ”skrota omkring” och pyssla med vad som kommer upp i din egen takt. Trädgårdsarbete eller skapande verksamhet är lisa för själen och ger utrymme åt nya tankar och känslor. Naturen ger energi, så var utomhus så mycket det går. Håll dig utanför konflikter. Du kommer annars lätt på kant med folk utan att ens förstå hur det går till.

I mitten av juli återvänder energin, och det med besked. Det riktigt lyser och vibrerar omkring dig. Vill du göra dig av med gammalt skräp eller ta tag i något nytt, så är det dags. Din utstrålning är stark, och du organiserar saker med lätthet. Tävlingsinriktad är du också, i både stort och smått, och saker blir som du vill eftersom du satsar stenhårt.

I kärleken svajar det lite, men ge inte upp. I slutet av augusti börjar en harmonisk, känslomättad period, och vill du träffa en partner är det nu det händer. Även ekonomin är som bäst i slutet av sommaren.

jungfru

Jungfrun 23 aug – 22 sep

Juni är perfekt både för att resa och träffa folk. Du lär känna olika typer av människor och hittar något positivt hos alla. Utlandskontakter blir viktiga.Däremot finns det ett par gamla bekanta som du mer eller mindre klipper kontakten med.

I juli fortsätter du att ha människor omkring dig. Dessutom är du både envis och effektiv. Du drar i många trådar och styr upp saker som är röriga. Men det pågår också mycket bakom kulisserna, och du planerar förändringar utan att berätta för omgivningen. Det finns risk för feltolkade signaler och missförstånd.

I augusti bör ta det så lugnt som det bara är möjligt. Du har en energidipp och ska gärna stryka ett streck över allt utom det nödvändigaste. Ett ansvar i en förening eller grupp kommer du dock inte undan, och där uträttar du mer än vad många förstår.

I kärleken ser det stabilt ut hela sommaren. Men någon stor passion är det nog inte frågan om, snarare en jämn, behaglig och harmonisk vardagslunk. Du och din partner litar på varandra. Inleder du ny relation övergår den snart i vänskap.

vagen

Vågen 23 sep – 22 okt

Juni-juli ska gärna innehålla en lång resa, helst till något ställe du aldrig besökt tidigare. Du är öppen, nyfiken och optimistisk och tar ut det maximala av varje upplevelse. Dessutom kommer intressanta besked som rör framtida jobb. Ett oväntat erbjudande innebär att du måste fatta ett snabbt beslut.

Dina relationer är intensiva. Du har massor med folk omkring dig och blir ofta medelpunkten på olika tillställningar. Dessutom organiserar du någon typ av aktivitet med många yngre personer, och någon som hamnat lite snett kommer på rätt köl och har dig som förebild för lång tid framåt. Det rör sig om ideell verksamhet, och i det får du med dig flera personer som du hittills bara haft sporadisk kontakt med.

Men du måste också bygga upp dig själv, inte bara skvätta energi omkring dig, och i augusti skapar du mer tid för eftertanke och meditation. Andligt sker en stark utveckling. Du får också allt lättare att läsa av andra människor.

I kärleken händer inte så mycket nytt. Har du en partner kommer ni även att göra saker på varsitt håll, och det hotar inte relationen, tvärtom.

skorpionen

Skorpionen 23 okt – 22 nov

Du får en intressant sommar, med en bra blandning av oväntade upplevelser och nya insikter. I juni är du omgiven av värme och harmoni. Människor visar att de uppskattar dig, du blir bjuden på fester och har dessutom tur i kärlek. Gamla konflikter kan läggas undan för gott.

Det positiva stråket fortsätter i juli. Det blir en känslomässig fördjupning där vissa människor kommer ännu närmare än förut. Du njuter av många och långa samtal om livets väsentligheter. Även ekonomin får ett uppsving i juli, och det är gynnsamt att samarbeta när det handlar om pengar. Förhandlingar blir framgångsrika, och du kan få en in en stor summa pengar på ett bräde. Får du chans att göra en långsiktig investering, så ta den. Eller lägg pengarna på en lång resa. Just resor passar för övrigt allra bäst i augusti. Dessutom händer något viktigt som rör din framtid. Du är aktiv, visar hur du vill ha det, och kanske retar det upp en och annan som vill vara den som bestämmer. Men du står på dig. Gammalt trassel lyckas du också reda upp, både på jobbet och hemma.

skytten

Skytten 23 nov – 21 dec

Mycket som varit osäkert i dina relationer rättas till i sommar, det liksom hamnar på plats. Har du känt dig ensam kommer du att få nya kontakter, har du umgåtts med folk enbart av gammal vana kommer du att sovra bland dina bekanta. Lever du i ett dåligt förhållande blir det mycket bättre, eller också bestämmer ni er för att ta en paus. Det här börjar redan i juni och fortsätter hela sommaren.

Juli är bra för resor. Det är också en perfekt månad för att gå kurser, skriva eller syssla med släktforskning. Du har behov av att fördjupa dig på något område. Har du författarplaner så är det dags att tag i dem på allvar- Dessutom får kärleken ett lyft nu. Du blir uppvaktad av en mycket intressant person, och det blir romantik i stora doser.

I augusti kommer goda nyheter som rör ekonomin. Troligen får du en värdefull gåva. Ett beslut som rör jobbet bör dock inte stressas fram. Visserligen känner du dig stark och kapabel till det mesta, men ta det lugnt ändå. Däremot kan du göra upp planer, tänka långsiktig och skapa en stabil plattform inför hösten.

vadur

Stenbocken 22 dec – 20 jan

Allt som händer i sommar är inte planerat, långt därifrån, så du får träna på att vara flexibel. Aktiviteten är hög redan i juni, du fixar och donar med praktiska saker, och stressen ligger på lur. Det blir stirrigt och snurrigt, och det är inte bara ditt fel. Det finns krävande personer i din närhet, och som vanligt vill du göra alla nöjda. En liten spelvinst höjer dock humöret åtskilligt, och det kommer dessutom goda nyheter som rör barn eller barnbarn

Juli ser lugnare ut, och du försöker ta dagen som den kommer. Hobbyverksamhet, trädgårdsarbete och naturupplevelser står på agendan. Du blir också kontaktad av en gammal vän som du inte hört av på väldigt länge, och relationen mellan er tar ny fart.

Kärleken har en höjdpunkt i augusti. Du väcker intresse hos människor, något i din utstrålning gör att många blir attraherade. Har du en partner blir han/hon som nyförälskad. Inleder du ett helt nytt förhållande blir det med en djupsinnig person som du lär dig mycket av, och mellan er blir det passionerat och tidvis stormigt.

vattumannen

Vattumannen 21 jan – 19 feb

Redan i juni kavlar du upp ärmarna och börjar beta av din lista på allt du vill eller måste hinna med. Du är uppfinningsrik, energisk och ser inget som omöjligt. Mellan varven hinner du med både en trevlig släktträff och andra nöjen.

I juli blir det romantik i mängder. Troligen blir du förälskad, kanske rentav i flera personer. Det kan också vara två personer som blir intresserade av dig, och de är sinsemellan helt olika. Lite känslomässig dramatik blir det nog, men allt ordnar sig till det bästa. Bäst trivs du med yngre personer som stimulerar och utmanar dig.

Det blir många stora fester, och någon är du själv med ordnar. Du blir lite av spindeln i nätet, vilket uppskattas av andra. Du gör ju en massa jobb som de slipper, och du gör det med glatt humör så länge du får utveckla egna idéer.

I augusti tar frågor om pengar stor plats. Undvik konflikter om lån, gemensamma avtal och liknande, för du kan hamna i härvor som är svåra att komma ur. Lägg hellre ett extra kol på jobbet, för där får du chans att ta rejäla kliv framåt.

fisken

Fiskarna 20 feb – 20 mar

Du kan glädjas att det ser bra ut i kärleken hela sommaren. Du och din partner visar att ni uppskattar varandra och många avundas den harmoni ni utstrålar tillsammans. Lite tur i spel har du nog också.

Juni är perfekt för att umgås med folk och göra korta resor och utflykter. Åk och upptäck det som finns i ditt närområde, stora upplevelser kan finnas i små sammanhang.

Ska du köpa möbler, renovera eller flytta så är juli perfekt. Du vill ha det nytt och snyggt, och är villig att spendera en hel del för att få det som du vill. Kontakterna med släkten fungerar också som de ska. Om du vet med dig att det finns någon som saknar dig och längtar efter ett besök, så gör dig det besväret – det kommer du inte att ångra.

Det positiva stråket bara fortsätter i augusti. Men en varning kan ändå vara på sin plats: Ta inte i så du spricker! Du vill så mycket och är så entusiastisk, så du känner inte var du har dina gränser. Därför är det dags att leva sunt i augusti. Ät nyttigt och addera gärna extra vitaminer, så du bygger upp depåerna inför en spännande höst.

Text: Monica Hortnell

Läs mer om stjärntecken, horoskop och astrologi på Monicas astroblogg >>


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…