Annons

Annons

Strömmings- och pepparrotslåda

Strömming, pepparrot, gräslök och senap blir mycket gott tillsammans i den här krämiga och smakrika lådan.

strömmingslåda
Strömmings- och pepparrotslåda

4 personer
1 gul lök
smör till stekning
500 g strömmingsfilé
salt
3 tomater
2 1/2 dl mellangrädde
3 msk finriven färsk pepparrot
3 msk svensk senap
3/4 dl finhackad gräslök
1/2 hönsbuljongtärning
salt och peppar
1 1/2 dl riven ost
2–3 msk ströbröd

Annons

Till servering:
kokt potatis
sallad

Sätt ugnen på 225 grader. Skär löken i ringar och stek dem i smör så att de blir mjuka och glansiga. Bred ut löken i en smord ugnsfast form.

Gilla Året Runt på Facebook

Klipp bort ryggfenan på strömmingen. Lägg fisken med skinnsidan ner på en skärbräda och salta lite lätt ovanpå. Vik ihop fisken och lägg den i formen. Skär tomaterna i skivor och stick ner dem mellan strömmingarna.

Blanda mellangrädde, pepparrot, senap, gräslök, smulad buljong, salt och peppar i en bunke och häll det över fisken.

Strö på riven ost och ströbröd. Stek i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Servera strömming och pepparrotslådan tillsammans med kokt färskpotatis och sallad.

Av Kristina Eriksson Foto Åsa Dahlgren

Titta in i vår webbutik, här hittar du praktiska och snygga formar som gör matlagningen ännu roligare

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…