Annons

Annons

Superknepet: Så steker du det perfekta ägget

Det är mycket enklare än vad du tror att få till det perfekt stekta ägget. Allt du behöver är – ett lock'1

Har du svårt att få till det perfekt stekta ägget? För många blir aldrig konsistensen på gulan och vitan perfekt samtidigt och det enda valet man lämnas med är att vändsteka ägget. Nu kan du dock andas ut och säkra dina perfekta ägg till nästa brunch. Hemligheten? Ett lock.

Annons

Genom att lägga på locket på stekpannan (eller ett mindre lock bara över ägget) kommer du lyckas med tricket att få den perfekta äggulan utan underkokt äggvita. Låt ägget steka till äggvitan inte längre är genomskinlig. Lägg då på locket och efter cirka en minut kommer du ha det perfekt stekta ägget framför dig. Enklare än så blir det inte.

 

Text: Rebecca Wictor
Artikeln publicerades först på ELLE mat & vin

Läs också:

7 smarta saker du kan göra med gamla äggkartonger!

Vad är den vita strängen i ägget?

Så blir äggen lättskalade

 


Kommentera

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…