Annons

Annons

Susannes salamipizza

Susannes salamipizza med potatis

Servera en smarrig pizza med salami och sötpotatis till middag. 

4 personer

1 paket scones- och pizzamix, 500 g
2 msk olivolja
1 1/2 dl chilisås
3–4 dl riven ost, ca 150 g
Fyllning:
2 sötpotatisar
1 stor rödlök, 150 g
2 msk olivolja
1 tsk socker
75 g salami
ca 70 g rucola
salt, peppar

Annons

Skala sötpotatisen och skär den i bitar. Koka mjuk i lättsal­tat vatten. Ånga av pota­tisen och mosa den fint med en gaffel. Salta och peppra.

Strimla löken och blanda med olja och socker.

Gör degen enligt anvisning på för packningen och kavla ut den till fyra pizzabottnar. Lägg dem på plåtar med bak­plåtspapper.

Pensla bottnar­na med olja, bred på chilisås, strö över ost. Fördela potatis­en över pizzorna och lägg på löken. Grädda i omgångar mitt i ugnen 10–15 minuter. Lägg på salamiskivorna, strö över rucolan och servera med vitkålssallad.

 

Vitkålssallad

1 klyfta vitkål, ca 350 g
1 morot
1 bit purjo, ca 15 cm
3 msk vit balsamvinäger
1 tsk socker
1/2 tsk salt
3 msk olivolja
2 dl kärnfria druvor

Strimla vit­kålen. Skala och strimla moro­ten. Skiva purjon. Rör ihop vinäger, socker, salt och olja. Vänd ner kål, mo­rot och purjo. Blanda väl. Vänd ner druvorna.

Av Lena Söderström
Foto: Eva Hildén Smith


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…