Annons

Annons

Suzanne Reuter om sitt engagemang för utsatta barn: ”Ger hopp”

Skådespelaren Suzanne Reuter flugfiskar gärna i Jämtland, har starka åsikter om Downton Abbey och gör praktik med en röd näsa. I "Sommarkväll med Richard" berättar hon om sitt engagemanget i "Clowner utan gränser". "Det ger något slags hopp", säger hon.

I premiären fick Rickard Olsson bland annat besök av Pehr G Gyllenhammar.

Rickard Olsson, programledare för Sommarkväll. Bild: Stina Stjernkvist /SVT

Den här gången kommer skådespelaren Suzanne Reuter, partiledaren Ebba Busch Thor, fotbollsspelaren Lotta Schelin, deckarkungen Jens Lapidus, relationsexperten Daniela Gordon från ”Gift vid första ögonkastet” och artisten Sophie Zelmani.

Annons

Först ut är skådespelaren Suzanne Reuter. Hon är mitt uppe i inspelningen av SVT-serien ”Vår tid är nu” i Göteborg, och när hon tar plats i gästsoffan är hon klädd som karaktären Helga Löwander.

Gilla Året Runt på Facebook

Serien beskrivs som en familjekrönika i restaurangmiljö och tar sin början vid krigsslutet 1945. Därefter får tittarna följa familjen in i nya årtionden.

Suzanne Reuter. Bild: Karin Törnblom / IBL Bildbyrå

Men när programledaren Richard Olsson antyder att ”Vår tid är nu” nästan påminner om det brittiska dramat Downton Abbey sparkar Suzanne Reuter bakut.

– Jag vill inte ens att du säger ordet för jag vill inte att det ska förknippas med det här. Det blir helt fel. Det är ett slott och något helt annat. Det här är restaurangmiljö. Jag kan bli jävligt aktivt aggressiv om vi fortsätter prata om Downton Abbey. Klipp!

Praktiserar som clown

Men i programmet pratar Suzanne Reuter om sitt engagemang i ”Clowner utan gränser”. Hon berättar att hon kom i kontakt med den ideella organisationen för första gången genom ett tv-program. Därefter hörde hon av sig och frågade om de på något sätt behövde hennes tjänster.

– Så jag har börjat praktisera som clown, kan man säga. Jag har varit på två resor i Mombai i Indien inne i de värsta kvarteren. Där är en helt annan humor vi håller på med som är direkt till hjärtat och inte kulturellt kopplad. Vi vet vad de skrattar åt och vi vet hur vi kan få dem att skratta. Det är barn som far fruktansvärt illa, barnfängelser, men vi får ut dem en stund och det ger något slags hopp, säger Suzanne Reuter i ”Sommarkväll med Richard”.

Suzanne Reuter har gjort två resor till Indien med ”Clowner utan gränser”. Bild: SVT

Richard Olsson passar också på att fråga Suzanne Reuter om hennes flugfiskeintresse.

– Det är härligt att få upp tekniken, det är härligt att känna att man kan det, det är härligt att få fisk och det är roligt att hålla på med flugorna. Och så kommer man ut i en miljö som är helt fantastisk. Man kan ta med spöet lite var stans – gärna i Jämtland, säger hon i programmet.

Sommarkväll med Rickard Olsson sänds i SVT1 på lördagar klockan 20.

Här är alla gäster i Sommarkväll med Rickard Olsson 2017

8 juli: Per Schlingmann, PG Gyllenhammar, Azita Shariati, Lotta Gray, Björn Rosengren, Katerina Janouch och Peg Parnevik.

15 juli: Sophie Zelmani, Jens Lapidus, Ebba Busch Thor, Daniella Gordon, Lotta Schelin, Suzanne Reuter samt Kalle och Hempa.

22 juli: Badou Jack, Robert Gustafsson, Anders Jansson, Stefan Löfven, Marcus Birrosamt, Felicia Grimmenhag och Miss Li.

5 augusti: Jens Lekman, Loa Falkman, Maria Lundqvist, Per Andersson, Eva von Bahr, Johan Norberg och Fredrik Heintz.

12 augusti: Jan Eliasson, Lasse Granqvist, Lena Sundkvist, Åsne Seierstad, Isobel Hadley-Kamptz, Ronnie Petersons, Nina Kennedy, Henrik Jansson-Schweizer, Rafael Kardari och Eric Gadd.

Text: Helena Sjögren

Läs också:

Rickard Olsson petas: Måste börja se mig om i världen

Operasångaren Rickard Söderberg: Jag vägrar vara rädd!

Småbarnspappan PG Gyllenhammar, 82: Mina andra barn blev väldigt upprörda

 


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…