Annons

Annons

Svamp– och räkfyllda laxbörsar

Laga laxen med en fyllning av svamp, räkor och ost! Lättlagat och jättegott!

Svamp- och räkfyllda laxbörsar

4 personer
4 bitar laxfilé à ca 175 g
salt, svartpeppar
300 g bönor, t ex haricots verts och vaxbönor
Fyllning:
100 g champinjoner
2 msk smör
100 g smaksatt färskost, färska örter
500 g oskalade räkor
1 dl riven lagrad ost
Sås:
3 dl grädde, valfri fetthalt
1/2–1 citron, pressad saft
25 g smör
Garnering:
räkor och dill
Servering:
pressad potatis
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Koka bönorna i lättsaltat vatten ett par minuter. Låt rinna av. 
Lägg över i en smord ugnsform.
3. Skär en ficka i varje laxbit. 
Salta och peppra. Lägg laxen 
på bönorna.
4. Fyllning: Hacka svampen, och fräs i en stekpanna med smör. Låt svalna. Blanda färskost och svamp. Skala räkorna, spara några till garnering. Grovhacka 
räkorna och vänd ner i ostblandningen. Fyll laxen och toppa med ost.
5. Gratinera strax under mitten 
i ugnen, ca 15 minuter.
6. Sås: Blanda grädde och citronsaft i en kastrull. Koka till ca 3/4 återstår. Tillsätt rumsvarmt smör och rör tills det smält. Salta och peppra.
7. Garnera med räkor och dill. Servera med pressad potatis.

Annons
Gilla Året Runt på Facebook

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Pestobakad laxfilé med citronsås

Laxgryta med räkor

Gorgonzola- och kräftfylld lax

 


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…