Annons

Annons

Svamp- och skinkfyllda crêpes

Grädda pannkakor och fyll dem med godsaker som svamp, parmaskinka och färska örter. Så gott!

Svamp- och skinkfyllda crêpes

Grädda pannkakorna efter eget favoritrecept eller se recept nedan.

4 personer
10 pannkakor
1 dl riven parmesanost
Fyllning:
150 g parmaskinka eller annan liknande skinka
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
200 g champinjoner
2 msk smör
3 msk grovhackad basilika
250 g ricottaost
1 dl riven parmesanost
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Ostsås:
2 msk smör
3 msk mjöl
4 dl mjölk
2 dl riven lagrad ost
Garnering:
färska örter, t ex basilika
sallad
bröd och ost

Annons

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Grädda 10 pannkakor. Låt kallna.
3. Fyllning: Strimla skinkan. Skala och finhacka lök och vitlök. Hacka svampen. Fräs allt i en stekpanna med smör, 8–10 minuter. Vänd ner basilikan mot slutet. Låt svalna. Tillsätt ricotta- och parmesanost. Salta och peppra.
4. Fördela fyllningen på pannkakorna och rulla ihop. Dela varje rulle i 4 bitar och ställ dem med snittytan upp i en smord ugnsform.
5. Ostsås: Smält smöret i en kastrull och rör ner mjölet. Tillsätt mjölk och sjud under omrörning, ca 5 minuter. Tillsätt osten och låt den smälta i såsen.
6. Häll såsen över pannkaksrullarna och strö över parmesanost. Gratinera högt upp i ugnen, 13–15 minuter.
7. Vid servering: Garnera med 
basilika och servera med sallad, ost och bröd.

Pannkaksrecept:
8–10 stycken:
Vispa ihop 2 dl vetemjöl och 2 dl mjölk till en slät smet. Tillsätt 2 dl mjölk, 4 ägg, ½ tsk salt och 2 msk smält smör, och vispa till en slät smet. Låt gärna stå och dra, ca 30 minuter. Smält lite smör i en stekpanna och grädda 8–10 tunna pannkakor.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Pannkakor med ricotta

Pannkakor med pesto, skinka och mozzarella

Crêpes med svamp och spenat


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…