Annons

Annons

Svamppiroger

Mättande piroger som passar till en kopp te eller som tillbehör till soppa. Perfekt till utflyktsmat.

Foto: Tor Johnsson
25 små piroger
ca 180 g kokt potatis
200 g kallt smör
2 dl grahamsmjöl
3 dl vetemjöl
1/2 tsk salt

250 g blandsvamp (t ex kantarell eller champinjon)

1 gul lök
2 msk hackad bladpersilja
2 msk smör
salt, peppar
1 ägg till pensling
Mosa ihop potatisen med mjölet och saltet. Hyvla ner smöret och arbeta ihop till en deg. Lägg de­gen i kylen i 1 timme.
Tärna svampen och hacka lö­ken. Stek i smör tills svampen får fin färg, salta och peppra och rör ner persiljan.
Sätt ugnen på 225 grader.
Kavla ut degen på mjölat bak­bord. Ta ut rundlar med ett glas, ca 7 cm i diameter. Lägg ca 1 msk svampröra på varje run­del.
Annons
Gilla Året Runt på Facebook

Vik ihop till en halvmåne och tryck ihop kanterna med

hjälp av en gaffel.
Lägg pirogerna på en plåt med bakplåtspapper och pensla dem med uppvispat ägg. Grädda ca
15 minuter mitt i ugnen. Går att servera både varma och kalla.
Av Ylva Porsklev
Foto: Tor Johnsson

Fler goda piroger:

Minicalzones med mozzarella
Indiska samosas
Empanadas med kycklingfyllning

 


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…