Annons

Annons

Sven Melander om cancern: ”Inte ett enda dugg synd om mig”

Sven Melander har tidigare berättat att han genomgår behandling efter att ha drabbats av cancer. Nu räknar han ner dagarna till han är färdigbehandlad och ser fram emot att jobba igen. ”Så, jag mår bra och är glad och snart är jag förhoppningsvis frisk”, säger han till Aftonbladet.

Sven Melander skräder, som vanligt, inte orden i senaste inlägget på ”I huvudet på Sven Melander”

Sven Melander skräder, som vanligt, inte orden i senaste inlägget på ”I huvudet på Sven Melander”. Bild: IBL

Tidigare i vår berättade Sven Melander, 70, att han diagnosticerats och opererats för cancer. Han valde att berätta om sjukdomen i ett inlägg på sin egen Facebooksida ”I huvudet på Sven Melander”.

– Hej allihopa! Det är en sak som jag måste berätta för er. Det är nämligen så att strax före jul så upptäcktes en tumör i min kropp. Och tyvärr så var den elakartad. Och det första jag tänkte var: ”Det kom jävligt olämpligt”. Jag hade så mycket att göra, säger han i klippet.

Annons

Det är många som är intresserade av vad som rör sig i Melanders, numera kala, huvud. Sidan har närmare 140 000 följare som är intresserade av vad huvudpersonen har att säga om allt från nivån på Melodifestivalen till dagsaktuell politik. Sven Melander tycker till om mycket och han gör det på sitt kärnfulla sätt.

Det senaste klippet handlar om den första partiledardebatten och det, enligt Melander, bedrövliga debattklimatet med personangrepp och påhopp.

– Och det verkade handla om en enda lång svartmålning av tillståndet i Sverige. Och det i en tid då när Sverige står i full blomning och är som vackrast. 10 000-tals unga människor ska ta på sig en vit mössa inom kort och till hösten ska tusentals av dem rösta för första gången, säger Sven Melander.

– Och vad hade ni att säga till dem? Inte ett enda dugg.

Litar på läkarna

Sven Melander utvecklar salvan i Aftonbladet. När politikerna svartmålar tillståndet så cementerar de en bild som är dystrare än verkligheten.

– Om politikerna bara står och käbblar så befäster de allt det här ängsliga istället för att prata om framtidstro och hur vi ska kunna rätta till de skönhetsfläckar som finns, eller hur man ska uttrycka det, säger han till tidningen.

Redan i det första inlägget där Sven Melander berättade att han drabbats av cancer och genomgick cellbehandling var han noga med att betona att det finns de som har det mycket värre.

Och det verkar som att det är en inställning han står fast vid.

– Jag har drabbats av en sjukdom, precis som andra, jag har inte gått ner mig utan det är som det är. Läkarna säger att det här botar vi och så är det bra med det. Jag hörde om en kvinna vars 12-årige son skulle operera bort ena benet och då kände jag men herregud det är inte ett enda jävla dugg synd om mig, säger Sven Melander till tidningen.

Han hoppas kunna vara färdigbehandlad inom de närmaste månaderna så att han kan återgå till arbetet. Det handlar bland annat om att regissera ”The play that goes wrong” som sätts upp på Nöjesteatern i Malmö i höst.

Text: Henrik Högström

Läs också:

Sven Melander drabbad av cancer: Mår ganska bra

Sven Melander, 68: Att stå på scenen är roligare än någonsin

Sven Melander om sommarpratet: En hel del svärta


Kommentera

 

 Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…