Annons

Annons

Sven Wollter till dottern: ”Du kanske blir förnedrad”

Stina Wollter har dansat in i svenska folkets hjärtan. På fredagskvällarna river hon ner stående ovationer i "Let's dance" – men det var inte en självklart att hon skulle vara med. "Sedan kände jag att det var självklart att jag skulle komma dit med min stora häck och bara äga", säger hon i Nyhetsmorgon.

Stina Wollter gör succé i Let’s dance. När tv-sändningen drar i gång för tredje veckan i årets dansdrabbning sitter även pappa Sven Wollter i publiken.

Bild: IBL Bildbyrå

På fredagsmorgonen gästade far och dotter Nyhetsmorgon för att prata dans och mod. I programmet säger skådespelaren Sven Wollter att han till en början inte ville uppmuntra dottern att ta sig an utmaningen.

Annons

– Jag varnade Stina för att vara med, jag ville inte att detta skulle göra henne illa. Jag tycker att det är ett tufft program. Jag gillar egentligen inte att tävla om det jag anser vara konst. Och dans är en konst. Så jag sa: ”Vet du vad du gör? Du kanske blir förnedrad”, säger han i TV4.

Stina Wollter: ”Har lett till hån”

Men Stina Wollter protesterar och påpekar att hon inte tävlar – hon dansar.

Gilla Året Runt på Facebook

Samtidigt framhåller hon att det absolut valde att säga ja direkt utan tvekade. Redan innan Let’s Dance har Stina Wollter bjudit upp till dans många gånger på sitt Instagram-konto. Det bidrog också till att hon till sist valde att tacka ja.

– Den här kroppen har nästan blivit kongenial efter mina hemmadanser i köket. Den har lett till hån och väldigt tydliga bilder av vad folk är rädda för vilket är en absurditet. Det visar på läskiga grejer. Då kände jag: Självklart ska jag ut dit med min stora häck och äga. Jag vill få vara trygg, säger hon i Nyhetsmorgon.

Bild: TV4

Lovar vals med kroppsaktivism

I Nyhetsmorgon passar hon också på att hylla sin danspartner Tobias Bader och hans prestigelöshet och lekfullhet.

– Han har principen och stegen. Men vi stökar runt litegrann och det gör att jag känner att jag själsligen är med. Jag dansar med hela mitt jag. Det är min själ som dansar, säger hon i TV4.

På fredagskvällen kommer tittarna att få se Stina Wollter och Tobias Bader i en vals. I Nyhetsmorgon visar Stina Wollter valspositionen med huvudet lätt bakåt och utbrister:

– Jag kände bara: Men va fan gör jag här! Men ni ska få se vad jag kommit fram till, det kommer till och med handla om min kroppsaktivism och längtan efter att erövra och bekräfta, lovar hon.

Se Stina och Sven Wollter i Nyhetsmorgon:

Läs också:

Stina Wollter: ”Jag har alltid känt mig äcklig”


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…