Annons

Annons

Svenskarnas favoriter i matsäcken på sportlovet

Sportlovstider innebär också utflyktstider. Oavsett om det vankas skidåkning, skridskor eller något annat helt annat blir inget riktigt fulländat utan en matsäck. Här är svenskarnas tio favoriter på utflykten!

Skidåkning vid Grövelsjön. Bild: IBL Bildbyrå

Vecka 8, 9 och 10 är det sportlov i Sverige. Sportlovet har blivit starkt förknippat med friluftsliv och vintersport, men i dag erbjuds även en mängd andra aktiviteter runtom i landet.

Vankas det utflykt är vi många som gärna vill ta med matsäck.

Annons

Lagom till lovet har Coops Matometer genomfört en undersökning där de frågat 975 svenskar vad de helst tar med sig som matsäck på utflykten.

Macka med kaffe populärast

Allra populärast var, inte helt oväntat, smörgås med pålägg, kaffe eller frukt. Det hade nästan hälften av de tillfrågade i sin matsäck. Unga mellan 16 och 25 år var mer benägna att packa ”bars” och drickyoghurt än de övriga tillfrågade.

Enligt undersökningen var det också personer som bor med sin partner och har två barn mer benägna att göra mer komplicerad matsäck – som hamburgare eller pastasallad – än andra tillfrågade. Var tredje person i singelhushåll med barn packade varm choklad och korv med bröd på utflykten.

Vilken är din favorit?

Bild: Shutterstock/IBL

Här är 10 saker som svenskarna helst packar i matsäcken:

1. Smörgås med pålägg (61 %)

2. Kaffe (57 %)

3. Frukt (51 %)

4. Bullar/Kakor (28 %)

5. Pastasallad (26 %)

6. Drickyoghurt (15 %)

6. Varm choklad (15 %)

8. Sallad (12 %)

8. Bars (protein/nöt/frukt) (12 %)

10. Varm korv med bröd (11 %)

Bild: Shutterstock/IBL

Prova också:


Kommentera

 

 Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…