Annons

Annons

Sverige får som första land i världen ett eget telefonnummer

Sverige är ett land med många röster. Det tar Svenska Turistföreningen (STF) fasta på och lanserar idag Sveriges egna telefonnummer – The Swedish Number, dit vem som helst i världen kan ringa och alla i Sverige kan vara med och svara. Det fungerar som ett vanligt samtal, men när någon ringer kopplas samtalet till en slumpvis svensk. 

Sveriges nya nummer

Vem svarar på Sveriges nya nummer?

– Vi vill visa det unika och genuina Sverige – ett land värt att besöka, med allemansrätt, hållbar turism, och ett rikt kulturarv. Vi vill också att en skapa stolthet och kännedom runt Sverige, såväl nationellt som internationellt, säger Magnus Ling, generalsekreterare/vd på Svenska Turistföreningen.

Annons

Idén till The Swedish Number grundar sig i tanken om att ge alla svenskar en chans att uttrycka sig och dela med sig av sitt Sverige. Själva kampanjen går ut på att Sverige, som första land i världen, får ett eget telefonnummer som alla svenskar hjälps åt att svara på. När någon ringer +46 771 793 336 (0771 Sweden)kopplas hen till en slumpvis svensk som anmält sig till att svara. Är det upptaget så kopplas samtalet vidare till någon annan. Vem som helst i Sverige med en smartphone kan anmäla sig som ambassadör. Man anmäler sitt intresse via The Swedish Number-appen som du laddar ner i App Store där man sedan, via inställningarna till exempel kan styra när man vill vara inlog­gad. Via hashtagen #svaraförsverige på sociala medier kan man även uppmuntra andra att bli Sverige-ambassadör.

– I den digitala värld vi lever i blir det riktiga samtalet allt viktigare. Därför ger vi nu svenskarna möjligheten att som första land i världen få ett eget telefonnummer som vi alla hjälps åt att svara på vilket ger alla medborgare en ärlig chans att uttrycka sig och tipsa om vad man kan uppleva, säger Magnus Ling, generalsekreterare/vd på Svenska Turistföreningen.

The Swedish number lanseras idag och det går att ringa från hela världen. För att kunna ladda hem appen och svara måste man ha ett svenskregistrerat telefonnummer.
Kolla in kampanjfilmen läs mer på the swedish number

Så här svarar du för Sverige:
1. Gå in på din telefons app store.
2. Sök på ”The Swedish Number”.
3. Ladda hem appen.
4. Följ instruktionerna och registrera dina uppgifter.
5. Svara för Sverige!

Samtliga samtal går via appen, men visas som ett vanligt samtal i din telefon. Du vet inte vem eller varifrån i världen det ringer, och personen vet inte vem i Sverige som svarar. I appen väljer du enkelt själv när du är tillgänglig.

Av Sofia Gerholm Foto AOP-IBL

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…