Annons

Annons

SVT satsar på hemkunskap för vuxna i nytt matprogram

– De vanligaste frågorna jag får kring matlagning handlar inte om smaktvister och fine dining utan om grunderna, säger Lisa Lemke, programledare för SVT:s nya matprogram som ska fokusera på grunderna i matlagning. Här bjuds på både recept, inspiration och handfasta tips och trix.

Programmet kan likställas med modern hemkunskap för vuxna.

Timjan, tupp & tårta heter SVT:s nya matsatsning. Programmet, som startar i höst, bjuder på tips och inspiration till enklare och roligare matlagning och uppslag till hur du gör middagsbordet mysigt.

Annons

Programledare är matkreatören och tv-kocken Lisa Lemke. Till sin hjälp har hon Sandra Mastio,  från Sveriges Mästerkock 2015, Zeina Mourtada,  hemkunskapslärare med över 100 000 följare på Instagram, Jimmy Brorsson (Dessertmästarna 2015) samt skribenten och fotografen Emma Lindquist som driver bloggen ”Att vara någons fru”.

– Det här är verkligen mitt stora drömprojekt, ett viktigt program som behövs! Några av de vanligaste frågorna jag får kring matlagning handlar inte om smaktvister och fine dining utan om grunderna. Hur länge håller saker och ting, när ska man faktiskt salta köttet? Vad behöver jag ha hemma och vad gör jag med den överblivna spagettin? säger programledaren Lisa Lemke.

Läs också: Tareq Taylor: Du får en middag av mig på 6 minuter

Från en gammal prästgård i ett vårgrönskande Falkenberg ska tittarna bjudas på smittande matlagningsglädje och tips för både vardag och fest. Man kommer till exempel få svar på hur man får till bästa brunsåsen, vad som behövs för en fin dukning, om man kan göra sin egen tonic och vad som är hemligheten bakom riktigt bra grillning.

– Det här programmet handlar om det: modern hemkunskap för vuxna. Vi tar kål på myter, går tillbaka till grunden, gör smaktester och experiment och framför allt bjuder vi på okomplicerade recept och mycket värme, säger Lisa Lemke.

Läs också: 10 tips för att lyckas med bullarna

Text: Hanna Carlsson
Artikeln publicerades först på ELLE mat & vin.

 


Kommentera

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…