Annons

Annons

Ta hand om ditt hjärta på Alla hjärtans dag!

 Kolla hjartat

Den 14 februari är Alla hjärtans dag. Då har du också möjlighet att kolla ditt eget hjärta om du bor nära ett apotek. Apoteket erbjuder nämligen i  samarbete med Riksförbundet HjärtLung gratis blodtrycksmätning på  180 apotek som har den servicen.

Annons

Apoteket vill hjälpa människor att hålla koll på sin hälsa. Att kolla sitt blodtryck är ett bra sätt.

– En av fyra vuxna har för högt blodtryck, men många vet inte om det. Om man upptäcker ett högt blodtryck ska man vända sig till vården. Med ett lätt förhöjt blodtryck kan det ibland räcka med ändrade levnadsvanor för att det ska bli normalt. Det kan till exempel handla om att gå ner i vikt, motionera eller att sluta röka, säger Marianne Norelius, hälsostrateg i Apoteket.

För den som haft en haft en hjärtinfarkt eller stroke är rökstopp en viktig förebyggande åtgärd.

Socialstyrelsen och Sveriges Kommuner och Landsting har satt som mål att tre av fyra patienter som röker ska ha slutat vid uppföljning efter en hjärtinfarkt eller stroke. Så ser det inte ut idag. Hos oss på Apoteket kan du få professionell hjälp att sluta röka.

– Det är mycket viktigt att människor får kunskap och hjälp att hantera riskfaktorerna för både insjuknande och återinsjuknande i hjärt-kärlsjukdom och där är ett högt blodtryck en av dem, säger Inger Ros, ordförande Riksförbundet HjärtLung.

Källa: Apoteket AB Foto: Shutterstock


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…