Annons

Annons

Tack för en underbar Drömkväll, Växjö!

Mödrar och döttrar, väninnor och en trofast make. Alla hade de samlats för att vimla, skratta och låta sig inspireras under Drömkvällen på Växjö konserthus. "Jag skrattade jättemycket åt Huldas föredrag om kläder. Det är precis som jag, klä sig för fest fast man ska cykla och jobba, säger Birgitta Andersson från Femsjö."

Redan innan dörrarna öppnade hade de första entusiasterna ställt sig i kö. Kompisarna Mona Erlandsson från Alsterbro och Ann-Christin Modin från Läckeby såg till och med till att få en kram av Tareq Taylor innan programmet kommit igång.

Annons

– Vi såg honom på den förra Drömkvällen i Helsingborg också så det här kunde vi inte missa, säger kompisarna.

Gitte Rask Lundgren från Aller Media tillsammans med Tareq Taylor och Josefin ”Smulan” Liljegren under kundminglet. Bild: Susanne Lindén

Överraskat frun

Väninnorna var inte de enda som gått i par. En av de få männen på plats heter Jan Ekdahl, 76 från Arkelstorp som överraskat sin fru Evy, 74 med en biljett till Drömkvällen. Och nu har de bokat två hotellnätter för att riktigt kunna njuta av upplevelsen.

– Det var min idé, säger Jan som noterat att han är ensam man i församlingen.

– Man blir ju lite som en tupp i hönsgården här.

Idel glada skratt när Josefin ”Smulan” Liljegren föreläste om vikten av att vara glad. Bild: Tomas LePrince

Smulan bjöd på härlig energi

Efter vimmel och shopping i foajén är det dags för kvällens förste föreläsare. Josefine ”Smulan” Liljegren tar över scenen med smittande energi och skratt.

Det handlar om att se tillfällen att träna i vardagen och att ta vara på dem, poängterar hon. Och i det här fallet ser det upp att funka när alla gästerna står upp i bänkraderna och dansar loss till ”Pata Pata”. Vardagsmotionen behöver inte vara svårare än så.

Hulda använde mamma som modell

Tvåa på scen är Hulda Andersson som manar åhörarna att känna sig självständiga i sin klädstil och att ge sig själva komplimanger. Just idag har hon en väldigt speciell modell. I det här fallet mamma Margareta som få komma upp på scen och testa olika kreationer.

 

Vilken födelsedag det blev för mamma Astrid och dottern Maria Helleblad! Bild: Susanne Lindén

Det blir också tillfälle att hylla några jubilarer i publiken med blommor.

Det är Astrid och dottern Maria Helleblad som firar gemensam födelsedag med en kväll i Växjö.

– Vi fyller 130 år tillsammans idag, berättar Astrid Helleblad, 81.

– När vi fyllde 100 reste vi till Köpenhamn.

Istället firar de jubileet med att lyssna på när Hulda Andersson tipsar om smarta sätt att välja jeans och att gilla sin kropp.

Tareq Taylor rev ner många skratt med sina härliga historier. Bild: Susanne Lindén

Tareq Taylor briljerade

Kvällen avrundas med Tareq Taylor som river ner skratt med sin historia om vägen till restaurangköket. Och det är en ringlig väg med tillfälle för kocken att briljera med ett pärlband av anekdoter som på ett eller annat sätt landar i mat. Bland annat illustrerat av vad hans blivande svärfar sa när Tareq bad om hans dotters hand.

– Så länge du lagar mat till mig får du göra vad f-n du vill, säger Tareq Taylor på svärfars skånska.

Men han väjer inte heller för att prata om kämpigare tider som när hans fru fick en whiplashskada i en bilkrock och hur det påverkat livet. Han krokar in hustruns kamp mot smärtorna i en brygga som leder till en diskussion om hälsa och misslyckade dieter.

– Det underliga är att de flesta låter som bokstavskombinationer, säger Tareq Taylor som avslutar med att konstatera att vi lever i en tid där svälten är längre bort från dörren än någonsin och att sockret hotar överallt.

Tareq Taylor menar att sockret och dålig kosthållning gjorde honom till en trött och tråkig man under en period. Han menar till och med att hans fru borde använt ångerrätten på honom.

Det är tydligt att ingen i publiken håller med.

– Han är störtskön, som en av gästerna sa.

Ulrika Lindberg med mamma Lena Jonsäng och lillasyster Jenny Jonsäng njöt av kvällen. ”Vi har skrattat så otroligt mycket!” Bild: Susanne Lindén

 


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…