Annons

Annons

Tack vare vattenläckan hittade Anna och Michael varandra

Anna var nyseparerad. Snickaren Michael hade planer på att vara singel ett tag. Så renoverade han hennes kök – och blev kär vid första ögonkastet.

Anna Fannberg och Michael Paulsson

Anna Fannberg och Michael Paulsson

Anna Fannberg hade precis separerat från yngste sonen Mikaels pappa och fått en vattenläcka i köket. Hon anlitade en hantverkarfirma som skulle fixa köket samtidigt som hon arbetade.
Aldrig hade hon väl trott att snickaren skulle renovera köket och sedan bli kvar.
– Jag trivdes bra med mitt nya liv som ensamstående mamma och hade inga tankar på att binda mig igen på ett bra tag, säger Anna, 45.
Det hade inte 30-årige Michael Paulsson heller.
– Min lärling och jag satt båda två nerböjda över rören i köket, när Anna kom hem. Min lärling sa ”nu kommer hon som bor här” och när jag tittade upp såg jag den vackraste person jag någonsin sett, minns Micke.
Anna, som skulle jobba hemma, tänkte inte särskilt mycket på att snickaren ideligen kom ut och ställde olika frågor om köket. Men visst var han trevlig, och visst flöt samtalen på ovanligt lätt.
– När han berättade att han precis varit på familjens lantställe i Sundsvall, berättade jag att jag var där ifrån.
Anna och Micke märkte redan den eftermiddagen att de hade samma slags humor, men Anna trodde inte att hon skulle få se honom mer.
– Men jag hoppades! säger Micke och skrattar. Jag var där ytterligare fyra dagar och hoppades varje dag att Anna skulle komma hem tidigare.

Det händer ofta att vi börjar säga exakt samma sak

När fredagen kom var köket färdigt. Och ingen Anna i sikte. Micke, som dragit ut på tiden in i det längsta, började misströsta. Han hade redan under deras hittills första och enda samtal varit förutseende nog att ta Annas telefonnummer ”om något skulle hända med renoveringen”.
– På fredagskvällen fick jag ett sms från Micke som ville kolla om jag var nöjd med köket. Han uppmanade mig också att höra av mig med frågor om köket och avslutade med att jag ju kunde höra av mig, även om jag inte hade några frågor, utan bara ville prata.
Det blev upptakten till en intensiv sms-konversation som varade hela helgen. När söndagen kom hade båda insett, att de verkade passa perfekt ihop.
– Vi satt hela natten till söndagen och sms:ade och det slutade med att vi bestämde oss för att äta söndagsmiddag, berättar Micke.
När de sågs på tågstationen hade de alltså bara pratat med varandra en enda gång. Ändå kändes mötet så självklart att de mötte varandra med en kyss.
Sedan dess har det varit de två.
Anna och Micke hade massor att prata om, och så är det än i dag.
Det märks på paret att de känner varandra utan och innan.
– Det händer ofta att vi börjar säga exakt samma sak, säger Micke, och tittar på Anna.

Annons

Anna och Michael

Snart två år har gått och Micke har lärt känna Annas två söner, Gabriel och Mikael, som accepterade honom direkt.
– Jag stod och vek tvätt i tvättstugan och hörde dem busa och leka första gången de träffades. Sedan hörde jag ett tisslande och tasslande. Därefter kom Micke och killarna ut till mig, lyfte upp mig i luften och vände mig upp och ner till killarnas enorma förtjusning, säger Anna.
Micke och Anna säger att de verkar vara som gjorda för varandra. De är lite som Piff och Puff, avslutar varandras meningar, pratar i munnen på varandra, har samma humor och skrattar oavbrutet.
– Det känns som om jag har kommit hem. Vi är så lika, men samtidigt så olika och kompletterar varandra, beskriver Anna.
Micke, som älskar äventyr i naturen, har tagit ut Anna och killarna på fjällvandringar. De är ofta ute och plockar bär och när Anna fyllde år i mars överraskade han henne med en dejt i tält.
– Det var minusgrader, men vi firade ändå i ett tält i ett naturreservat. Micke lagade trerättersmiddag över öppen eld, serverade champagne och vi sov i tält.

Vi fixar mycket tillsammans

Paret bor fortfarande i två olika lägenheter: I Annas radhus i Åkersberga, och i Mickes lägenhet i Haninge. Anna har pojkarna varannan vecka, och de veckor pojkarna inte är med henne, tillbringar de mer tid i Mickes lägenhet.
– Vi fixar ganska mycket här hemma i radhuset, säger Anna och visar en fantastisk altan på husets baksida.
Den har Micke snickrat, men med god hjälp av Anna.
– Vi fixar mycket tillsammans, och Micke har lärt mig en hel del om hur man snickrar. Det är jättekul, konstaterar hon.
– Ja, vi jobbar väldigt bra ihop också. Det är inte alla man kan jobba tillsammans med, säger Micke.
Att vara särbor är ett sätt att leva som passar både Micke och Anna just nu. De ses ändå så ofta, och det känns ändå så självklart att svänga över till varandra spontant en vanlig tisdagskväll, att det inte har någon större betydelse.
Att det är 15 års åldersskillnad mellan dem är inget de tänker på. Inte nu längre, även om Anna säger att hon alldeles i början ägnade viss energi åt att fundera på det. Men Micke fick henne snabbt att släppa det. Det är snarare omgivningen som reagerat.
– När de sett oss tillsammans har alla i bekantskapskretsen förstått vad vi gillar med varandra. Däremot har det varit andra saker som varit känsliga, berättar Micke.
– Jo, det här med att bli ihop med den man jobbar för. Men när jag väl berättade för min chef skrattade han bara.

Av Anna-Maria Stawreberg Foto: Ulf Berglund

LÄS OCKSÅ
Pauls romantik knep Madelenes hjärta

Ingvor, 83, och Frank-Bertil, 84, möttes på dansgolvet

Spåmannen gav mig modet att lämna allt


Kommentera

 

 Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…