Annons

Annons

Snabb tacogratäng med ris

Med färdigkokt ris lagar du denna tacogratäng på nolltid. Bara fräsa upp färsen, skiva tomater och så en kvart i ugnen. Perfekt fredagsmys!

Tacogratang

Snabb tacogratäng med ris

4 portioner
FYLLNING:
7-8 dl kokt ris

Färsröra:
500 g blandfärs eller annan valfri färs
1 röd lök
1 1/2 msk smör eller margarin
1 påse tacokryddor
vatten enligt påsens anvisningar
1 dl majskorn

Annons

TOPPING:
3-4 ganska stora tomater
1 gul eller orange paprika

SÅS:
4 dl crème fraiche
salt, svartpeppar
2 1/2 dl riven lagrad ost eller riven mozzarellaost
1 tsk sambal oelek

GARNERING:
Kryddgrönt
Paprikaringar
Nachochips

Koka riset. Eller använd färdigkokt. Fördela det kokta riset i en smord eldfast form.
Skala och finhacka löken. Hetta upp matfettet och stek löken blank och smidig. Tillsätt färsen och låt allt stekas en stund.
Vänd ner kryddmixen samt vattnet enligt kryddmixens anvisningar, cirka 1 dl. Lägg i majs. Låt allt puttra i cirka 10 minuter.
Bred ut färsröran över riset. Skiva tomaterna och fördela i formen. Kärna ur och tärna paprikan och strö dessa över.
Blanda crème fraiche med kryddor och ost. Sätt ugnen för 200 grader. Bred ut blandningen över grönsakerna och gratinera i ugnens mitt i cirka 15-20 minuter. Gratängen ska ha fått lite fin gyllenbrun färg innan den tas ut ur ugnen.
Garnera med paprikaringar, majschips och kryddgrönt.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Fredagsmys med tacopaj

Lättlagad tacogratäng

Texmexbiff till fredagsmyset

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…