Annons

Annons

Tagliatelle med lammfärsbullar

Pastar tter (ej nrplac) Janet Gustavsson

Köttbullar i tomatsås, en riktig favorit!
4 personer
300 g tagliatelle
1 ägg
1 vitlöksklyfta, finhackad
1/2 dl färsk körvel, hackad
1/2 dl färsk koriander, hackad
3 stjälkar salladslök, fint hackad
1 liten rödlök, finhackad
500 g lammfärs
salt
1 knivsudd kajennpeppar
olivolja
tomatsås:
400 g krossad tomat
1-2 vitlöksklyftor, finhackade
salt och peppar
1 ask körsbärstomater
garnering:
färsk koriander

Annons

Koka pastan enligt an­visningar på förpack­ningen. Vispa ihop ägg, vit­lök, körvel, koriander, salladslök och rödlök. Vänd ner lammfärsen och krydda med salt och kajennpeppar. Forma till stora kött­bullar och stek i oliv­olja.

Koka upp kross­ad tomat, vitlök ochsmaka av med salt och peppar. Fräs körsbärstomaterna lätt i lite olivolja.

Lägg upp pastan i en form och häll över tomatsås. Lägg upp köttbullar och tomater och klipp över koriander.

Av: Janet Gustavsson
Foto: Erik Karlsson


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…