Annons

Annons

Tandkräm – det perfekta rengöringsmedlet!

Tandkräm är det perfekta rengöringsmedlet som både bleker och slipar – inte bara i munnen, utan i hela huset. Kolla in våra fenomenala husmorstips!

städa med tandkräm

Glas: Lite tandkräm på en svamp får speglar, fönster och andra glasytor skinande blanka igen.

Porslin: Porslinsmuggar som fått läppstifts- eller andra fläckar blir som nya igen om du gnuggar dem med tandkräm.

Annons

Badrummet: Gå loss med tandkräm på allt från smutsigt kakel till badkarsränder och matta kranar så blir badrummet skinande rent.

Köket: Blanka diskbänken och andra rostfria ytor, rengör ugnsluckan samt utsidan av kyl och frys – allt med tandkräm!

Starka dofter: Lök, vitlök och fisk kan fastna i huden på händerna och lukta riktigt illa. Smörj in med tandkräm och låt verka en stund innan du sköljer.

Väggar: Har barnen klottrat på väggen? Prova att tvätta bort konstverken med vit tandkräm, som bleker märken efter både pennor och kritor.

Läder: Ta bort rispor i läderjackan, på skorna eller soffan genom att gnugga dem med lite tandkräm.

Gympaskor: Fina vita Converse och joggingskor ser inte fullt så fina ut med lortiga gummisulor… Borsta in vit tandkräm i skon, låt sitta en minut och torka av med en fuktig trasa. Upprepa vid behov.

Möbler: Kafferingar och andra irriterande fläckar kan blekas med en klick tandkräm på en fuktig trasa. För starkare effekt, blanda med lite natriumbikarbonat.

Tangentbordet: Datorns tangentbord blir snyggt igen om du rengör det försiktigt med en mjuk trasa med lite tandkräm och vatten på. Torka efteråt med en fuktig trasa.

Blekning: Gulnade pianotangenter och persienner som smörjs med vit tandkräm blir fina och vita igen.

Silver: Borsta dina grånade silversmycken med en rejäl klick tandkräm och låt den sitta kvar över natten. Putsa med en fuktig trasa morgonen efter. Silverbestick blir blanka igen om du blöter dem, gnuggar med tandkräm och torkar av dem med en ren duk. Tandkräm slipar dock mer än vanlig silverputs, så gör det inte för ofta!

Myggbett: Tandkräm kan lindra klåda och svullnad efter mygg- och andra insektsbett. Låt en klick sitta kvar på huden över natten.

Dig själv: Naglarna blir rena, starka och glänsande om du polerar dem med tandborste och tandkräm. Envisa finnar torkar ut snabbare med hjälp av en dutt tandkräm som får sitta över natten. Fläckar efter hårfärgningsmedel på huden får du bort genom att smörja dem med tandkräm. Och har du slut på hårgelé blir tandkräm i geléform din räddare i nöden.

Av Anna Lundegårdh Foto AOP-IBL


Kommentera

 

 Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…