Annons

Annons

Tävling! Vinn biljetter till Dickens A Christmas Carol

Vi lottar ut 4 biljetter till Dickens klassiska julsaga om snåle och empatilöse Ebenezer Scrooge. Var med och tävla du med! Julsagan har påverkat uppsättningens regissör Pernilla Isedal, som även känner en Ebenezer privat....

Berättelsen utspelar sig i ett kallt och snöigt London år 1843. Den snikna och bittra Ebenezer Scrooge fnyser åt allt vad kärlek, gemenskap och familj innebär. Han bryr sig endast om sig själv och sina affärer. Plötsligt en julnatt får den kallsinta gubben besök av tre andar som tar honom med sig på en resa genom tid och rum som kommer förändra Ebenezer Scrooge på djupet.

Annons

Pernilla IsedalRegissören Pernilla Isedals version av ”A Christmas Carol” är genuin engelsk musikteater med brittisk ensemble, svenska barnskådespelare och julsånger som ”We Wish You A Merry Christmas”, ”God Rest You Merry Gentlemen” och ”Ding Dong Merrily on High”.

Regissör Pernilla Isedal, känner du någon Ebenezer Scrooge?

– Hahaha, ja det gör jag faktiskt! Men han förstår inte att han är sådan. Så jag bjöd honom till föreställningen, men han förstod ändå inte.

Vad hoppas du att julsagan ska ge folk?

– När de lämnar teatern hoppas jag att de får en riktigt god julstämning men att det också går hem med en liten tankeställare. För det finns många paralleller med hur samhället är nu, trots att sagan är 150 år gammal.

– Julsagans barnskådespelare spelar ju även tiggare utanför Scrooges kontor. När det gick upp för dem att de är som de riktiga tiggarna som de själva ser ute, då såg man att det klack till i dem.

Har julsagan påverkat dig själv också?

– Absolut! Men även det som händer i världen. Jag försöker bry mig om mina medmänniskor mer, hjälper till med det jag kan och skänker till Stadsmissionen oftare.

Till sist – vad önskar du dig i julklapp?

– En riktigt mysig jul med min dotter Hanna, 13, och min mamma. På juldagen kommer hela den brittiska ensemblen hem till mig och firar jul.

– Sedan Hanna slutade tro på tomten så har hon själv agerat tomte med väldigt olika karaktär varje år. Hon är underbart teatralisk. Så jag längtar efter årets galna tomte!

Av Erika Svernström Foto: pressbilder Maximteatern

“A Christmas Carol” spelas den 4-27 december på Maximteatern i Stockholm i klassisk uppsättning på engelska. Tävlingen görs i samarbete med Blixten & Co.

Vill du vinna biljetter?

Så här tävlar du!

Vi drar två vinnare som vinner två biljetter var till avslutningsföreställningen den 27 december på Maximteatern i Stockholm. Tävla genom att svara på frågan och motivera kort varför just du vill vinna. Tävlingen gäller fram till den 13 december 2015.

 

 

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…