Annons

Annons

Tess: ”Min syster stod inte ut med att se mig lycklig”

Jag hade aldrig haft tur i kärlek. Min syster däremot kom hem med den ena killen efter den andra. Men när jag träffade Niklas förändrades allt. Åtminstone för ett tag.

Min syster stod inte ut med att se mig lycklig
Jag minns det så väl när min syster kom in i hallen med sin nya kille i handen. De hade träffats i en månad och nu ville hon presentera honom för våra föräldrar. Och för mig. Mamma och pappa kom genast ut från köket och hälsade välkommen med leenden på sina läppar. Lena var stolt över sin nya erövring och pratade glatt om vad de skulle hitta på under sommaren. Själv satt jag med nerböjt huvud vid bordet och ville helst bara försvinna.
Lena visste att hon kunde få vilken kille som helst. Hon var framåt, vacker och hade talets gåva. Dessutom var hon bra på det mesta hon företog sig. Det fanns ingenting som hindrade hennes framfart. Annat var det med mig. Jag hade alltid varit blyg och blev jämt vald sist på gymnastiken.
Jag var trött på situationen men accepterade den tyst och tänkte att min tid skulle komma. Och det gjorde den. Några veckor senare träffade jag på Niklas när jag besökte biblioteket. Han var nyinflyttad och hade börjat sin anställning där samma vecka. Jag fick tips om bra böcker och han visade sig vara riktigt charmig.
Veckan efter bjöd han mig på fika och jag kände direkt att mina känslor var besvarade. Vi fortsatte att träffas och jag behöver knappast berätta att jag svävade på moln. Lena såg i det närmaste chockad ut när jag berättade att jag träffat en kille. När jag berättade om honom grusades min lycka genast när hon påstod att han verkade grå och tråkig. Jag blev arg och tyckte att hon för en gångs skull kunde vara glad för min skull. Men jag förstod att det aldrig skulle bli så. Speciellt eftersom hon hade gjort slut med sin egen pojkvän samma vecka.
Jag försökte strunta i vad hon tyckte och fortsatte träffa Niklas. En dag tog jag med honom hem till mamma och pappa och det blev en jättelyckad eftermiddag. Ända tills min syster kom hem. Då blev det genast dålig stämning, och jag och Niklas gick efter en stund.
Vi kände att vårt förhållande växte och bestämde oss för att flytta ihop. Den allra första lägenheten för mig, och det skulle bli så spännande och roligt att få inreda den tillsammans.
Men plötsligt var det något som förändrades hos Niklas. Lägenheten var inte längre intressant för honom, och det verkade inte jag heller vara. Besvikelsen hos mig visste inga gränser, vi hade det ju så bra ihop. Vad var det som hade hänt? Han sa att ville ta en paus från mig. Jag förstod ingenting och frågade vad det var som hade hänt. Men han svarade bara svävande.
En kväll när jag tog en promenad fick jag svaret. Jag blev stående en lång stund när jag såg dem. Hand i hand på andra sidan gatan med var sin matkasse i handen. Min syster och Niklas. Samma gamla visa upprepades. Hon var lycklig och jag stod ensam kvar. Hur kunde hon? Jag ringde Niklas men fick inget svar, och min syster gjorde sig onåbar under en lång period.
Jag berättade aldrig för mamma och pappa vad som hade hänt, och efter en tid hörde jag att Lena träffat en ny kille. Hon nöjer sig aldrig utan ska alltid ha någon ny vid sin sida.
I dag mår jag efter omständigheterna bra. Ingen ny kärlek på gång men det kommer när det kommer. Jag har ingen kontakt med Lena i dag och kommer inte att ha det heller. Hon har svikit mig en gång för mycket.
Tess

Annons
Gilla Året Runt på Facebook

Foto: IBL/Shutterstock

Läs också:

Förtroligt: ”Jag var otrogen, ska jag berätta?”

Ansi: ”Min man straffar mig med tystnad”

Min man fick barn med en annan kvinna


Kommentera

 

 Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…