Annons

Annons

Therese ville bli piggare – gick ner 130 kg med LCHF

Therese ”Thess” Olofsson har varit överviktig hela sitt liv. Men visste aldrig vad som var bra och nyttig mat. Idag vet hon och har gått ner 130 kilo på egen hand med LCHF.

therese-olofsson

Therese Olofsson gick ner 130 kg med hjälp av LCHF.

Hon är ett energiknippe, Thess. Hon jobbar mycket, hänger med vännerna och är social och utåtriktad. Fast så har det inte alltid varit. För två år sedan såg livet annorlunda ut. Då vägde hon över 200 kilo och orkade ingenting.
– After work med jobbet? Ja, jag gick med en stund sedan gick jag hem. Jag orkade inte stå och gå och jag hade ont i hela kroppen. Knäna, ryggen och fötterna. Det finns inga skor som är gjorda för att bära 240 kilo, säger hon och ler.
Och hemma väntade kylskåpet som hon fyllt med sina favoriter. Muffins, bullar och pajer, gärna med mycket vaniljsås på.
– När det var som värst så handlade jag så mycket att det såg ut som om att jag skulle ha folk hemma på middag. Och det var ju bra! För då kunde ingen tro att jag skulle äta det själv, men det var precis det jag gjorde. Jag kunde trycka i mig två chipspåsar med dip och fem muffins och när min rumskamrat kom hem så gick vi till grillen och köpte skräpmat, säger Thess.
Hennes hjärna motarbetade henne och sa att det som ingen såg henne äta det fanns inte. Hjärnan gav henne också ett försvar om någon påpekade att hon kanske skulle ta tag i det där med vikten..?

Annons

Skämtade bort allt

– Jag skämtade bort det i stunden och jag tyckte också att om de inte accepterade mig som jag var så fick det väl vara. Jag var fet och hade accepterat att jag skulle vara så, säger hon.
Men så skulle hennes kamrat gifta sig och ville tappa några kilon. Och Thess tyckte att hon blivit så trött och orkeslös på sistone så kanske det var dags att göra något för att få orken tillbaka? Återigen, inte på grund av vikten utan på grund av tröttheten. Hon fick tag i en kokbok om LCHF och gick hem och åt sin sista kebabrulle och rensade ur skafferiet. När Thess gör något gör hon det till 120 procent.
– Och kilona rann av mig. Mina baggyjeans i storlek 52 var helt plötsligt för stora. Jag blev pigg och vaknade innan klockan ringde på morgonen. Ett helt nytt liv började, ett där jag var delaktig och gör saker. Idag promenerar jag och umgås med kompisarna, jag tackar sällan nej och gör det jag vill göra, säger Thess.
Idag har 130 kilo försvunnit och hon fortsätter sin resa nedåt, men hon mår bra och det är viktigast. Att köpa kläder är inte längre en källa till ångest och hon har inte ont någonstans.

Läs mer om LCHF här>>

Av Jessica Devert Foto Birgitta Rydbeck


Kommentera

 

 Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…