Annons

Annons

Tikka masala-kyckling

Lättlagad kycklinggryta med indisk kryddning!

Tikka masala-kyckling
4 personer
1 gul lök
1 msk rapsolja
400 g kycklingfilé
2 dl okokt ris
1 msk tikka masala-pasta
11/2 dl vatten
1 dl naturell yoghurt
1/2 dl hackad koriander
Servering:
1 gurka

Annons

1. Skala och hacka löken och fräs den glansig i en gryta med olja.
2. Skär kycklingen i bitar och stek tillsammans med löken tills kycklingen fått fin färg, ca 10 minuter. Rör om då och då.
3. Koka riset enligt anvisningarna 
på förpackningen.
4. Tillsätt tikka masala-pasta och vatten, och låt puttra några minuter.
5. Ta grytan från plattan och rör 
i yoghurt. Strö över koriander. Servera med tärnad gurka och 
kokt ris.

Recept: Janet Gustavsson
Foto: Erik Karlsson

Prova också:

Kyckling i gräddig balsamicosås

Grön kycklingcurry med kokosmjölk

Festlig kycklinggratäng med salami och parmesan


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…