Annons

Annons

Tina Nordström och Johan Östling tar över Hela Sverige bakar

Tilde de Paula Eby lämnar rollen som programledare för Hela Sverige bakar. Nästa säsong är det i stället tv-kocken Tina Nordström och skådespelaren Johan Östling som leder programmet. "Det känns spännande och ärofyllt att få jobba med detta fantastiska program", berättar Tina Nordström.

När ”Hela Sverige bakar” är tillbaka med en ny säsong i TV4 till hösten, kommer tittarna att märka av en stor förändring. I stället för Tilde de Paula Eby, som lett programmet sedan 2012, är det Tina Nordström och Johan Östling som nu ska guida tittarna.

Annons
Tina Nordström och Johan Östling blir nya programledare för "Hela Sverige bakar" i TV4.

Tina Nordström och Johan Östling blir nya programledare för ”Hela Sverige bakar” i TV4. Bild: TV4

Anledningen till att Tilde de Paula Eby nu lyfts bort från programmet, är hennes stora arbetsbelastning.

– Hon har byggt Hela Sverige bakar till den stora succé som det är idag och vi är mycket tacksamma över det. Men hennes tunga arbetsbelastning med Nyhetsmorgon, Let’s Dance och den kommande valbevakningen har gjort att vi tvingats konstatera att vi inte kunde få plats med Hela Sverige bakar i det pusslet, säger Fredrik Arefalk, kanalchef på TV4, i ett pressmeddelande.

Tina Nordström i ”Hela Sverige bakar”

Själv tycker hon att det känns bra att lämna över programmet nu efter så många säsonger.

– Det har varit otroligt inspirerande och lärorikt att få vara med och bygga denna succé sedan starten. Eftersom jag kommer att ha fullt upp med andra åtaganden var tiden inne för mig att lämna över stafettpinnen och jag vet att Tina och Johan kommer att ta programmet till nya höjder, säger hon.

Tilde de Paula var programledare för Hela Sverige bakar 2012-2017.

Tilde de Paula Eby lämnar rollen som programledare för ”Hela Sverige bakar”. Bild: Andreas Lundberg/TV4

Tv-kocken Tina Nordström ser fram emot den nya utmaningen. Inspelningarna är redan i full gång ute på Taxinge slott utanför Södertälje.

– Jag blev otroligt överraskad och glad över frågan. Det känns spännande och ärofyllt att få jobba med detta fantastiska program. Allt är så ljuvligt, fluffigt och skojigt. Och jag hade ingen aning om att hemmabagarna var så jädrans duktiga, säger hon i pressmeddelandet.

Johan Östling skådespelare

Tina Nordström är något av en veteran när det kommer till mat-tv. Hon blev Mat-Tina med hela Sverige i början av 2000-talet i och med sin medverkan i matlagningsprogrammet Mat tillsammans med Tomas Tengby. Sedan dess har hon haft en rad egna hyllade program, som Tina i fjällen och Tinas cookalong.

Nu parar hon ihop sig med skådespelaren Johan Östling, som vann Hela kändis-Sverige bakar 2017. Förutom sin medverkan i TV4-programmet är han mest känd för sina roller i filmer som ”Smala Sussie” och ”Bröllopsfotografen” samt i humorserien Ack, Värmland.

Programledarduon fann varandra direkt under inspelningarna.

– Det är märkligt när saker och ting bara klickar. Johan känns redan som en dryg storebror. Det är jätteroligt att ha honom vid min sida, säger Tina Nordström.

”Hela Sverige bakar” sänds i TV4 under hösten 2018.

Text: Minna Wallén-Widung

Läs också:
Året Runts nya bloggare Jennie Everman från Hela Sverige bakar: ”Köket är ett ständigt kaos”


Kommentera

 

 Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…