Annons

Annons

Tips inför loppisturen!

loppis

Nu börjar den härliga tiden på året när alla loppisar öppnar! Här är en liten lista med praktiska tips som kan vara bra att tänka på innan man ger sig ut för att fynda:

Tänk efter vad du söker, annars är det lätt att du inte hittar något alls. Skriv en lista.

Annons

Se upp för skador – trasiga eller skadade saker är alltid mindre värda. Men försök se potentialen i saker som ser skabbiga ut. Mycket går att tvätta eller måla om. Passa på att pruta om du ändå vill köpa föremålet.

Städa ur bilen innan du ger dig ut så du får plats med dina fynd. Man vet aldrig vad man hittar!

Ha gärna en lupp eller förstoringsglas i handväskan eller fickan så du kan titta närmare på stämplar och andra detaljer. Lupp finns att köpa hos optikern. Ta med en ficklampa om du behöver titta inuti saker.

Glöm inte att ta mått innan du åker iväg om du letar efter en särskild möbel. Eget måttband är praktiskt så att du kan mäta om möbeln går in.

antiktur

Ha kontanter – både till fynden och till fikat. Även om de flesta handlare tar kort nu för tiden.

Gå emot trenden och köp sådant som inte är ”inne” just nu. Femtiotalsporslin finns inte att få tag på till fyndpriser – medan en äldre servis från förra sekelskiftet nästan kan slumpas bort.

Be säljaren berätta – det kan vara roligt att ha en historia kring föremålet. Många antikhandlare är mycket kunniga och delar gärna med sig.

Tänk på hur prisvärt det är att köpa begagnade saker jämfört med nya, särskilt med tanke på kvaliteten! Det gäller inte bara möbler, utan även textilier.

Text: Christine Hansson och Johanne Ländin

Foto: Miriam Preis


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…