Annons

Annons

Tomatketchup

Hemlagad ketchup är godast för du kan själv bestämma precis hur du vill att den ska smaka!

Tomatketchup
2 små burkar
1 rödlök
3 vitlöksklyftor
1 röd chili, 
kan uteslutas
2–3 msk olivolja
2 krm riven 
färsk ingefära
3 kryddnejlikor
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
500 g tomater
500 g krossade tomater
3 dl vatten
1 kruka basilika
1 dl rödvinsvinäger
1 dl rörsocker

Annons

1. Skala och finhacka lök och vitlök. Kärna ur chilin och ta bort hinnorna. Finhacka chilin.
2. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs lök, vitlök, chili och ingefära. Tillsätt nejlikor, salt och peppar, och låt puttra, ca 10 minuter.
3. Tärna tomaterna och vänd ner dem tillsammans med krossade tomater och vatten. Låt koka tills halva mängden vätska återstår, 25–30 minuter. Ta kastrullen från plattan och tillsätt basilikablad. Mixa.
4. Tillsätt vinäger och socker och koka samman till önskad konsistens. Smaka av ketchupen.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Kycklingburritos med chili- och kumminkryddad tomatsås

Pannbiff i krämig tomatsås

Tacobiffar med söt tomatsås

 

 

 


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…