Annons

Annons

Tomatsallad med mozzarella och pesto

Man tröttnar aldrig på tomatsallad med mozzarella! Toppa med egengjord pesto och soltorkade tomater.

Tomatsallad med mozzarella och pesto

4 personer

1 kg tomater, blandade sorter, t ex runda tomater, bifftomater och körsbärstomater
2 buffelmozzarellaostar à ca 200 g
1/2 citron, pressad saft
5–6 soltorkade tomater i olja
Pesto:
1 kruka basilika
1 vitlöksklyfta
1/2 dl olivolja
salt, svartpeppar
Servering:
surdegsbröd
oliver

Annons

1. Skär tomaterna i bitar. Skär osten i bitar. Lägg upp på ett fat och ringla över citronsaft. Toppa med soltorkade tomater.
2. Pesto: Plocka loss basilikabladen. Skala vitlöken. Finhacka basilika och vitlök, och blanda det med olja, salt och peppar. Man kan även mixa ingredienserna.
3. Ringla peston över salladen och servera genast med bröd och oliver.

Gilla Året Runt på Facebook

Recept: Maria Zihammou

Foto: Annika Broman

Prova också:

Sallad med rödbetor och fetaost

Potatissallad med kapris och rädisor


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…