Annons

Annons

Tortellinigratäng med lax och räkor

Ett succérecept som passar både till fest och vardag. Smaklig måltid!

gratang med lax
4 personer
500 g färsk fylld pasta, vi valde med ostfyllning.
200 g kallrökt lax, strimlad
100 g skalade räkor
ca 120 g kronärtskockhjärtan
150 g körsbärstomater
1/2-1 dl riven lagrad ost

Annons

Gratängsås:
2 msk smör
3 msk vetemjöl
8 dl standardmjölk
1 krm riven muskotnöt
2 msk grovt hackad dill
salt, svartpeppar

Garnering:
dill
citronklyftor

Sätt ugnen på 225 grader.
Blötlägg tortelliniknytena i kallt vatten.

Gratängsås: Smält smöret och vispa ner mjölet, lite i taget. Tillsätt mjölken och fortsätt vispa. Koka på svag värme ca 5 minuter tills såsen tjocknar. Rör om hela tiden så att såsen inte bränner vid. Smaka av med salt, peppar, riven muskot och hackad dill.

Strimla laxen, skala räkorna och kvarta kronärtskockshjärtanen. Häll vattnet av pastan och blanda sedan med lax, räkor, kronärtskockor, tomater och sås i en smord ugnsform. Strö över riven ost.
Gratinera mitt i ugnen ca 25-30 minuter. Garnera med dill och citron. Servera med sallad.

Recept av Bitte Eson Forsberg Foto Anders Norrsell


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…