Annons

Annons

Toscasnitt – kolasnitt med nötig twist

Toscasnitt med ett nötigt smörkolatäcke på toppen – smarrigaste småkakan till kaffet!

 

Toscasnitt

48 stycken
200 g smör
1¾ dl strösocker
4 msk ljus sirap
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
5 dl vetemjöl
Toscasmet:
½ dl strösocker
½ dl vispgrädde
½ dl ljus sirap
100 g blandade nötter, 
t ex mandel, pekannötter, pistaschmandel

Annons

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Rör rumsvarmt smör, socker och sirap smidigt. Blanda i vanilj, bakpulver och mjöl, arbeta ihop till en deg. Förvara i kylen, ca 30 minuter.
3. Toscasmet: Blanda socker, grädde och sirap i en kastrull och koka ihop tills det börjar tjockna. Rör i grovt hackade nötter.
4. Dela degen i 4 bitar. Rulla ut bitarna till längder som är ca 35 cm. Lägg två längder per plåt med bakplåtspapper. Platta till längderna lätt och grädda i 5 minuter.
5. Klicka tosca på längderna, grädda klart ca 7 minuter. Låt vila i 10 minuter. Skär längderna i sneda snitt.

Recept: Kerstin Svensson
Foto: Olof Abrahamsson

Prova också våra andra goda småkakor>>

 


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…