Annons

Annons

Trolla bort extrakilona: Så klär du dig smalare!

Har du svårt att bli av med några envisa kilon? Vår stylist Ia Greiff hjälper dig med kläderna som trollar bort extrakilona och tar fram dina bästa sidor.

Var extrakilona hamnar och hur vi upplever dem är naturligtvis högst individuellt men det finns framförallt två ställen de gillar att sätta sig; runt mage och byst samt på lår och rumpa. Här är tips för dig som vill trolla bort kilona enkelt, med figursmickrande kläder. Först kommer tips för mage och byst, längre ner ser du tipsen för rumpa och lår. Kolla på snitt och form när du provar plaggen. Det är de små detaljerna som gör det!

Annons

Mage och byst

Tänk på att:
– Använd plagg i tyngre material som faller snyggt så slipper du ”tälteffekten” som gör att kroppen ser oformlig och stor ut.
– Använd plagg som är v-ringade eller urringade. Det ger bysten en fin form vilket bidrar till en snygg helhet.
– Figurtypen där kilon sätter sig kring mage och byst brukar oftast ha smala ben. Därför är det snyggast att låta kjol eller klänning gå till knävecket och på så sätt framhäva benen istället för överkroppen. Av samma anledning kan den här figurtypen ha en smal byxa till toppar och tunikor.
– Glöm inte bort att prova så kallade shaping-underkläder. De är fantastiska på att hålla in och ger en slät linje där det annars kan bulla ut.

Denna tunika finns just nu i Året Runts webshop. Läs mer och köp här.

Tips! Plagg som faller snyggt och är indragna under bysten döljer magen utan att göra dig större.
SlankMode med Ia Greiff

Figurtypen där kilon sätter sig kring mage och byst brukar oftast ha smala ben. Därför är det snyggast att låta kjol eller klänning gå till knävecket och på så sätt framhäva benen istället för överkroppen. Av samma anledning kan den här figurtypen ha en smal byxa till toppar och tunikor.
SlankMode med Ia Greiff

Tips! En snygg urringning ”formar” bysten. Lagda veck under bysten ger lagom vidd och döljer magen.
SlankMode med Ia Greiff

Tips! Tunikor och toppar i fast viskos döljer fint eftersom de faller fint och inte ger tälteffekt, draperad ringning gör också att bysten blir fin vilket ger en nättare helhet.

Läs också: Så bygger du den perfekta basgarderoben!

Rumpa och lår

Tänk på att:
– A-linjeformade toppar och klänningar passar när det är rumpa/lår som ska döljas. De döljer utan att lägga till något extra som tunikor med veck och volanger nertill gärna gör.
– Klä dig helst enfärgat från topp till tå och ha sedan en mörkare kofta ovanpå som ”skär av” höften och optiskt gör att du ser smalare ut. Samma effekt får du med mörkare partier på sidorna av plaggen.
– Ränder och andra mönster kan också förvilla ögat så att du ser smalare ut, tänk på att de måste gå vertikalt annars blir du bredare istället.
– Använd hellre bootcut än smala byxor eftersom de gör att skillnaden mellan höft och fot blir mindre och då ser höften smalare ut.
– Eftersom det handlar om att skulptera fram bättre proportioner är det ofta effektivt med en axelvadd för att kompensera en bred höft.
– Glöm inte bort att prova shaping-underkläder anpassade till rumpa och lår!

SlankMode med Ia Greiff

Tips! Bootcut byxa och A-linjeformad tunika passar dig som är bred över höft och lår eftersom de ger bättre proportioner.

SlankMode med Ia Greiff

Tips! A-linjeformad kofta ”skär av” höften. Enfärgat under mörkare kofta eller jacka ger optisk effekt som smalnar av på sidorna.
SlankMode med Ia Greiff

Kjol som ger dig timglasfigur. Tips! Mörka färgfält ger en optisk effekt som formar.
SlankMode med Ia Greiff

Tips! Det finns mönster som förvillar och trollar bort, förutsättningen är att de är lodräta eftersom vågräta ränder och mönster gör dig kortare och bredare istället.

Styling: Ia Greiff
Foto: Kristian Pohl
Makeup: Marie Daun

Läs också:

7 tips till en bh som sitter perfekt!

9 vanliga misstag när vi väljer underkläder

Jeansguide: hitta den rätta modellen för dig!


Kommentera

 

 Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…