Annons

Annons

Tv-bonden Marie om kärlekssveket: ”Han lämnade mig för en annan kvinna”

Årets bönder i "Bonde söker fru" har alla sina personliga erfarenheter av brusten kärlek. Hästbonden Marie, 55, blev sviken av den man hon trodde hon skulle leva med resten av livet. "Sådant sätter spår i själen och i hjärtat", säger hon i premiärprogrammet.

”Bonde söker fru” är tillbaka i tv-rutan. Den trettonde säsongen drar i gång under hösten 2018, men redan nu får tittarna bekanta sig med årets bönder och har möjlighet att skicka in sina intresseanmälningar.

Annons
Linda Lindorff är programledare för Bonde söker fru som har premiär den 5 april 2018 i TV4.

Linda Lindorff är programledare för ”Bonde söker fru” även denna säsong. Bild: Daniel Ohlsson/TV4

I det så kallade castingavsnittet av ”Bonde söker fru” presenteras de sju bönderna, och alla får berätta om sin längtan efter kärlek. De delar också med sig av sina tidigare erfarenheter, och flera av dem har upplevt saker som gjort dem lite avvaktande till kärleken.

För hästbonden Marie, 55, i Kristianstad slutade den senaste långa relationen inte bra.

– Min före detta lämnade mig för en annan kvinna, säger hon i programmet.

Hästbonden Marie i

Marie intervjuas av Linda Lindorff i ”Bonde söker fru”. Bild: TV4

Hon berättar att sveket påverkade henne under lång tid efteråt.

– Det är klart att sådant sätter spår i själen och i hjärtat. Det tar tid att läka. Jag har varit singel i fem år och det är först de två senaste åren som jag har känt mig redo att gå ut och möta världen och kärleken.

Nu känner hon sig i alla fall redo att möta någon och förhoppningsvis kunna dela vardagen och livet på gården med. Hon säger i ”Bonde söker fru” att hon söker en man som är positiv och ser möjligheter snarare än problem.

Här är ALLA bönder i ”Bonde söker fru” 2018:

Simon, 26, mjölkbonde från Öland

Mjölkbonden Simon, 26, i

Mjölkbonden Simon. Bild: TV4

Årets yngste bonde heter Simon. Han driver en mjölkgård på Öland och beskrivs av programledaren Linda Lindorff som ”en lång kille med glittrande blå ögon”. Han längtar efter äkta romantik.

– Jag längtar som mest efter kärlek när jag kommer in och ska varva ner. Värmen från en annan människa, så man inte känner den här ensamheten, det är det man saknar, säger han i castingprogrammet.

Trots sin ringa ålder driver Simon gården på egen hand. Men familjen är inte långt borta – föräldrarnas hus ligger strax intill och hans syster bor i samma by.

Mjölkbonden Simon i

Simon med en av sina kalvar i castingavsnittet av ”Bonde söker fru” i TV4. Bild: TV4

Simon berättar att han tycker om att bjuda på sig själv och att han har nära till skratt. Han beskriver sig som en social kille som gillar att träffa folk och umgås. Nu längtar han efter en egen familj.

– Jag tror att jag är singel för att jag inte har varit trygg i mig själv. Jag har nog inte vågat ta steget att visa vad jag tycker och känner.

Simon söker en öppen, glad och rolig tjej.

Andreas, 45, veterinär och hästbonde från Järna

Hästbonden Andreas, 45, i

Hästbonden Andreas. Bild: TV4

Linda Lindorff beskriver Andreas som en ”omtänksam och driven veterinär med stor passion för djur och natur”. Han har de senaste 15 åren jobbat hårt för att bygga upp sin gård, där han bland annat föder upp hästar men också har grisar.

Nu saknas bara någon att dela härligheten med. Det är speciellt på kvällar och helger han saknar någon att hitta på saker tillsammans med.

– När jag blir kär blir jag väldigt engagerad, jag blir upprymd, jag blir glad, säger han i premiärprogrammet.

Hästbonden och veterinären Andreas, 45, i

Andreas och Linda Lindorff i castingavsnittet av ”Bonde söker fru”. Bild: TV4

Andreas söker en person som han mår bra tillsammans med och en relation med stor trygghet. Hans partner ska vara en likasinnad – någon som tycker om att leva på landet och gärna håller på med djur. Hon får gärna vara en glad och spontan tjej. Kommunikation är viktigt i en relation, tycker Andreas.

Andreas har en dotter som är sju år gammal och vill gärna ha fler barn i framtiden.

Per, 33, skogsbonde från Vimmerby

Skogsbonden Per i

Skogsbonden Per. Bild: TV4

Skogsbonden Per beskrivs som en ”smart, äventyrlig och musikalisk” kille av Linda Lindorff.

Per älskar att vara ute i skogen, men han spelar också fiol och är ibland ute och spelar på bröllop och andra tillställningar.

Pers föräldrar drev en mjölkgård under hans uppväxt. I dag har hans bror tagit över gården, men det händer ofta att Per rycker in och hjälper till i driften.

Nu söker han någon att dela livet med.

– Jag söker någon som är ärlig, snäll, omtänksam och spontan och gillar att dra ner till sjön och bara hänga där. Meta, fiska, grilla eller vad man nu gör, helt oplanerat, säger Per i castingprogrammet.

Skogsbonden Per i

Per älskar att vara ute i skogen, berättar han i ”Bonde söker fru”. Bild: TV4

Han berättar att han ofta blir blyg när det kommer till tjejer och att han är så rädd för att få ett nej att han sällan vågar ta chansen att göra ett närmande. Men när han blir kär, blir han det ordentligt.

– Jag kan inte kontrollera hjärtat, det skenar i väg av sig själv.

Susanna, 27, mjölkbonde från Valdermarsvik

Mjölkbonden Susanna i

Mjölkbonden Susanna. Bild: TV4

”Här har vi en ung, snygg och driven tjej som är full av överraskningar”. Så beskriver Linda Lindorff mjölkbonden Susanna från Valdemarsvik i Östergötland.

Själv säger Susanna att hon egentligen har allt – en egen gård full med djur, ett roligt sidojobb, familj och vänner. Det enda som saknas är kärleken.

– Jag har ingen speciell typ eller stil av kille som jag gillar. Och jag skulle vilja säga att åldern inte spelar någon roll, men rent krasst får den yngsta vara 23 år och den äldsta får vara…33? Är det för lite kanske? 35?, säger hon i ”Bonde söker fru”.

Mjölkbonden Susanna i

Mjölkbonden Susanna berättar om vilka egenskaper hon söker hos en kille i ”Bonde söker fru”. Bild: TV4

Humor är viktigt för Susanna och vid sidan av arbetet på gården, jobbar hon också som showartist och dansare. Hon har rest runt i världen en hel del och bott i både Stockholm och New York, innan hon återvände till sina barndomstrakter för några år sedan.

Den kille Susanna söker ska ha bra självkänsla och inte vara blyg eller rädd för att prata.

Marie, 55, hästbonde från Kristianstad

Hästbonden Marie, 55, i

Hästbonden Marie. Bild: TV4

Hästbonden Marie bor på en gård i Kristianstad i Skåne och beskrivs av Linda Lindorff som en ”tjusig, varm och omhändertagande kvinna som vet vad hon vill”.

Gården har hon haft i 13 år och den fungerar också som familjehem, vilket innebär att hon har ungdomar som bor hos henne eftersom de av olika anledningar inte kan bo kvar hemma.

Marie säger i programmet att hon lever sitt drömliv, men att hon inte vill leva det ensam. Men hon har blivit bränd tidigare.

– Min före detta lämnade mig för en annan kvinna och det är klart att sådant sätter spår i själen och i hjärtat. Det tar tid att läka. Jag har varit singel i fem år och det är först de två senaste åren som jag har känt mig redo att gå ut och möta världen och kärleken.

Marie säger att hon attraheras av män som är sociala och positiva. Att man är snäll och har ett stort hjärta är också viktigt.

Henrik, 34, skogsbonde från Karlshamn

Skogsbonden Henrik, 34, i

Henrik i ”Bonde söker fru” 2018. Bild: TV4

”En lugn, stark och barnkär man” – det är skogsbonden Henrik om man ska tro Linda Lindorff. Jakt, fiske och hockey är han stora intressen och nu vill han hitta någon att bli kär i. Han säger själv i programmet att han ser tvåsamheten som meningen med livet – och att han längtar efter barn.

– Man känner sig som mest ensam när man kommer hem efter en dag i skogen, säger han.

Henrik söker en glad, positiv människa som trivs i naturen. Han säger att utseendet spelar mindre roll och att det finns andra egenskaper som är viktigare.

Skogsbonden Henrik i

Skogsbonden Henrik längtar efter kärlek och en egen familj. Bild: TV4

Henrik var tidigare sambo med en kvinna. De levde tillsammans under lång tid och uppbrottet har satt spår hos den barnkära bonden.

– Jag har varit med om en separation under livet som har gjort att man har blivit återhållsam till kärleken de sista åren.

Henrik säger att han är en ganska blyg person som inte alltid vågar eller kan uttrycka sitt intresse, men som verkligen längtar efter att hitta en person som det känns rätt med.

Magnus, 28, köttbonde med skogsproduktion från Älmhult

Köttbonden Magnus, 28, i

Köttbonden Magnus. Bild: TV4

För köttbonden Magnus är det viktigt att hitta en glad tjej som trivs lika bra på landet som han själv. Om man ska tro Linda Lindorff är Magnus ”en målmedveten och positiv kille som trivs när det händer saker”.

– Det som gör mig intresserad av en tjej är hennes utstrålning, hennes leende och ögonen när de tindrar. Det är något som tänder en gnista inom en då, säger han i ”Bonde söker fru”.

På gården, som är hans barndomshem, har Magnus 45 kor och en del kalvar. Han säger att han älskar sitt jobb och brinner för att driva sitt lantbruk, men att han också drömmer om att få bilda familj och föra arvet vidare.

Mjölkbonden Magnus i

Mjölkbonden Magnus driver vidare lantbruket där han växte upp, berättar han i ”Bonde söker fru”. Bild: TV4

Efter det senaste uppbrottet, för något år sedan, har Magnus lärt sig att inte ta något för givet.

– Det jag har lärt mig är att man ska lyssna mer på vad den andra har att säga. Vara mer uppmärksam och verkligen göra sitt yttersta för att allt ska fungera bra.

”Bonde söker fru – casting 2018” sänds torsdagen den 5 april 2018 klockan 20.00 i TV4.

Text: Minna Wallén-Widung

Läs också:

Peter och Helene blev kära i ”Bonde söker fru”

Olle åkte ur Bonde söker fru, men hittade Lisa!

Sebastian fick panik inför bröllopet


Kommentera

 

 Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…